Cel mai devotat animal: Top 10 rase de câini recomandate pentru copii!

Câinele este considerat cel mai devotat prieten al omului și singurul animal care își iubește stăpânul mai mult decât pe sine însuși. Câinii sunt loiali, prietenoși, răbdători, protectori și demni de încredere.

Dacă ești în căutarea unui animal de companie pentru copilul tău, alege un câine. Între copii și câini se naște o legătură specială, aproape telepatică, cu condiția ca rasa să fie aleasă corect. Hai să vedem care sunt cele mai bune rase de câini pentru o familie care are copii.

Rase de câini pentru copii

#1. Cavalier King Charles Spaniel

După cum ți-ai dat bine seama, această rasă de câini provine din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Câinele se distinge printr-un temperament calm și blând, iubește atenția oamenilor și este ușor de dresat.

Câinii din această rasă sunt mai puțin predispuși pentru jocuri în aer liber, în schimb se adaptează ușor la viața de apartament. Aceștia sunt nespus de afectuoși, veseli, loiali și iubitori.

#2. Golden Retriever

Deși provine dintr-o familie de câini de vânătoare, Golden Retriever-ul este un companion excelent pentru familiile care au copii sau alte animale de casă. Pe cât este de inteligent, pe atât este de afectuos. Ușor de dresat, răbdător, gentil cu copiii și neobișnuit de vivace – așa poate fi descris un Golden Retriever.

Câinele are o intuiție foarte subtilă, ghicește bine dispoziția copilului și adulților și dă dovadă de empatie. Deși pare feroce, un asemenea câine nici măcar nu va îndrăzni să latre urât la un copil. În schimb este un bun protector.

Rase de câini pentru familie

#3. Bulldog francez

În pofida denumirii, cel mai gentil bulldog din lume la fel se trage din Anglia. Bulldogul francez este un câine vioi, alert, jucăuș și prietenos. Acesta are un temperament energic și afectuos. Și pe cât este de mic, pe atât de mare e sufletul său.

Deși, prin natura sa, este un câine bătăuș, acesta adoră copii și compania oamenilor, față de care este foarte loial și gentil. Tolerează ușor viața în apartament, dar iubește și plimbările în aer liber.

#4. Boxerul german

Această rasă de câini este inteligentă, receptivă și are un temperament cât se poate de jovial. Boxerii sunt extrem de loiali, sunt atașați emoțional de stăpâni și se împacă bine cu copiii. Aceștia sunt foarte energici, așa că dacă iubești să faci jogging prin parc, îți vor susține cu drag ambițiile sportive.

Rase de câini potrivite pentru copii

#5. Cocker Spaniel englez

Cocker Spaniel-ul este folosit la terapia cu câini, pentru a îmbunătăți starea de spirit a copiilor grav bolnavi sau cu dizabilități. Acesta simte excelent dispoziția și profilul emoțional ale unei persoane. Prin urmare, patrupedul va face tot posibilul ca familia ta să devină mai fericită, fără să ceară nimic în schimb. Un exemplu clasic al devotamentului canin.

#6. Collie

Collie este una din cele mai inteligente rase de câini din lume și un adevărat câine “de familie”. Acesta este ager, energic, ușor de dresat, afectuos și se împrietenește rapid cu copiii.

Deși cântărește în medie 20 de kilograme, câinele nu prezintă nici un pericol pentru copilul tău. Dimpotrivă, copilul va fi întotdeauna în siguranță. Dar te prevenim că un câine collie are nevoie de îngrijire specială și multă hrană.

Cele mai prietenoase rase de câini

#7. Pudel

Pudelul este un câine activ, ager și elegant. Dacă cineva din familia ta suferă de alergii, aceasta este singura rasă de câini care ți se potrivește, părul său fiind mai puțin iritant ca al altora. În ciuda aspectului fragil, pudelii se adaptează ușor indiferent de mediu și sunt cât se poate de expresivi și inteligenți.

#8. Chihuahua

Chihuahua este o rasă de câine originară din Mexic, dar populară în întreaga lume, grație aspectului său minion și temperamentului loial. Chihuahua este un câine energic, protector și teritorial, care iubește să stea în casă.

Rasa adoră compania oamenilor, nu suportă tachinările, se enervează ușor, dar rămâne un animal nespus de primitor, blând și atașat de stăpânul său. Și bineînțeles, se înțelege minunat cu copiii, deoarece în suflet, la fel este un copil.

Rase de câini care iubesc copiii

#9. Beagle

Copilul tău se va îndrăgosti la prima vedere de acest cățeluș. Uite-te la el! Suntem ferm convinși că și nici tu nu vei rezista în fața farmecului său. Beagle este un câine afectuos, calm, loial, care nu tolerează singurătatea și pur și simplu adoră copiii. Fiecare familie iubitoare de animale trebuie să aibă unul ca ăsta.

#10. Mops

Și ultimul, dar nu în ultimul rând – mopsul. Cum fără el? Una din cele mai simpatice rase de câini din lume. Patrupedul este iubitor, jovial și foarte atașat de stăpânii săi. Acesta se împacă bine cu copiii și chiar și cu oaspeții bineveniți în casa ta. Mopsul are nevoie de afecțiune, este liniștit, sedentar și sincer.

Citește și: De ce câinii își îngroapă mâncarea? 5 răspunsuri la cele mai trăsnite întrebări despre câini!