Povestea de dragoste a celui mai crud împărat al Chinei: i-a dăruit cel mai mare palat și era gata să moară pentru ea

Qin Shi Huang în 221 î.Hr a unit statele în război ale Imperiului prin forță. Acesta a luat o serie de măsuri pentru a-și stabili puterea. Printre aceste eforturi s-au numărat o serie de proiecte mari de construcții, cum ar fi construcția de drumuri și Marele Zid Chinezesc.
Împăratul avea și un „hobby” – de îndată ce cucerea un alt stat, ordona distrugerea celui mai maiestuos palat de acolo și construcția unei copii unui astfel de palat în nordul capitalei sale Xianyang.

În acest fel, a adunat 270 de palate și le-a populat cu numeroase concubine frumoase. Dar în 212 î.Hr. Qin Shi Huang a conceput construcția celui mai maiestuos palat și l-a numit Epangun, în onoarea iubitei sale concubine Epan.

Au existat zvonuri despre cruzimea împăratului, s-au alcătuit mituri și legende. Nu știa ce înseamnă iubire.

Domnitorul a despărțit cu ușurință îndrăgostiții, trimițând soți la numeroase războaie, șantiere unde au murit oameni, a distrus familii întregi în care trăia dragostea, inaccesibilă inimii sale de piatră. Pentru împărat conta doar puterea.

Numeroase concubine au fost doar o decorare a palatelor sale până când a cunoscut o fată pe nume Epan. Ea i-a cucerit inima cu frumusețea ei. Prima dată a experimentat un sentiment de dragoste când a vrut să mute munții pentru iubita lui. Înainte de a se întâlni cu Epan, împăratul nu simțise așa ceva. Nu știa ce altceva ar putea face pentru ea pentru a-i dovedi dragostea acestei tinere frumuseți.

El a decis să-i glorifice numele timp de secole. Și apoi a decis să construiască o clădire grandioasă, un palat de o frumusețe incredibilă și l-a numit Epang. El a vrut ca acest palat să surprindă pe toți cu măreția sa și să nu mai existe nimic pe pământ ca acest palat. Ar trebui să fie cel mai mare, cel mai înalt și incredibil de frumos, ca inima fetei pe nume Epan.

Construcția palatului a început în anul 212 î.Hr.

Dar pe neașteptate în anul 210 î.Hr, împăratul este pe moarte. Potrivit lui Sima Qian, un istoric care a trăit în 150 î.Hr., în 206 î.Hr. a fost ridicată o rebeliune împotriva lui Qin. Capitala Xianyang a fost jefuită și palatele Qin au fost arse până la pământ.

În însemnările sale, marele istoric Sima Qian a descris dimensiunile palatului: 693 m lungime și 116,5 m lățime. Dar studiile moderne ale ruinelor au arătat că platforma sa măsura 1320 m de la est la vest, 420 m. de la nord la sud și 8 m înălțime.

Arheologii cred că palatul nu a fost niciodată finalizat, iar săpăturile confirmă acest lucru. Dar chiar și ceea ce rămâne din această clădire este izbitor în amploarea a ceea ce a fost conceput. Dacă acest palat este legat de sentimentele lui Qin Shi Huang, atunci ele erau cu adevărat puternice!

Romanticii Evului Mediu au compus poezii, au pictat tablouri, unde au glorificat luxul palatului și povestea de dragoste a acestor doi.

În anii 2000, nu departe de locul unde au fost găsite ruinele Epangunului, au fost construite decoruri pentru filme istorice care seamănă cu descrierile palatului. Numeroși turiști au căutat să viziteze acest loc, să admire palatul construit în cinstea concubinei preferate a împăratului!

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !