Porcii nu transpiră, iar caprele sunt alpiniste desăvârșite: 11 curiozități neștiute despre animale

Natura are un simț dezvoltat al umorului și uneori e chiar mai bun decât al oamenilor. Glumele sale sunt pe măsură și ne pot lăsa fără cuvinte. Și oricât de mult timp ar trece, chiar mii de ani, natura continuă să ne surprindă, iar oamenii nu încetează s-o exploreze. Cândva, râdeam de urâțenia cămilelor și de cocoașele lor aparent inutile, ulterior am aflat că ele depozitează acolo apa atât de prețioasă în deșert. Noi am mai găsit astfel de curiozități interesante, despre care tu n-ai mai auzit.

Porcii nu transpiră. Ei nu au glande sudoripare. Din această cauză a apărut necesitatea lor vitală de a se băga în noroi.

Mangustele din același grup familial dau naștere puilor în exact aceeași zi.

Caprele pot urca pe pante cu unghi de la până 87 de grade, dacă există adâncituri sau ieșiri în afară de care să se poată ține.

Girafele nu se pot ascunde de prădători, unica lor soluție este să fugă, de aceea acestea dorm câte 10-20 de minute timp de 2 ore pe zi.

Jacana motata este o pasăre cu picioare ca mâinile la extratereștri.

Femela struț nandu depune ouă și le lasă pe seama masculului, după care își vede de treabă, chiar și cu alți struți.

Așa arată craniul unui rechin-ciocan!

Drepnea neagră nu are timp să bea apă, de aceea este nevoită să bea din zbor.

Pasărea colibri care pare foarte inofensivă, de fapt, este o creatură cu colți care sfîșie insectele și sperie adversarii.

Hoatzinul este o pasăre cu aripi multifuncționale.

Mama aricioaică își transportă puii la fel ca și câinele sau pisica.