Plantele de cameră și tapetul cu model fin: 7 elemente de decor care fac o încăpere să pară înghesuită

Mulți designeri sunt de părerea că nu contează cât de mare este un apartament atâta timp cât organizezi spațiul în mod corespunzător. Ne-au vorbit despre ce elemente ne „consumă” metrii părtrați și fac ca spațiul să fie înghesuit.

„Jungla” de interior

Plantele în ghiveci sunt utile, dar cantitatea excesivă a acestora fac ca o cameră să fie înghesuită și aglomerată. Cel mai bine este să nu țineți ghivecele de flori în aceeași cameră și să le distribuiți uniform în tot apartamentul.

Pereți supraîncărcați

Dacă pe pereți există o mulțime de decoruri diferite, camera este comprimată vizual. Cu toate acestea, pereții complet goi creează un efect similar. Pentru a evita acest lucru, sunt suficiente câteva tablouri sau fotografii în fiecare cameră. Cel mai bine este să alegeți rame late – acestea creează o impresie de spațiu.

Tapet cu model fin

Designerii spun că un model mic pe tapet reduce vizual spațiul, iar un model mare îl mărește. De asemenea, atunci când reparați, este important să acordați atenție îmbinărilor. Modelele trebuie să fie simetrice și identice pe toți pereții.

Ferestre fără perdele

Fără perdele, camera pare vizual mai mică. Nu sunt necesare modele din texturi grele. Dacă doriți să vă ascundeți viața personală de privirile indiscrete, puteți achiziționa rulouri deschise la culoare. Și dacă atârnați tija de perdele la tavan, țesătura lungă până la podea va întinde vizual pereții.

Mobilier masiv

Mobilierul greu este vizibil, face ca încăperea să pară mai mică și împiedică deplasarea. În cazul în care dimensiunea camerei este mică, cel mai bine este să preferați mobilierul cu o formă elegantă și aerată.

Pereți albi

Albul face ca un spațiu să pară mai mare doar atunci când există o lumină bună. Cu toate acestea, dacă nu există suficientă lumină, se creează impresia unei “cutii” de o albeață opresivă. Prin urmare, în încăperile care primesc rar lumina soarelui, albul “steril” este cel mai bine evitat.

Multe accente

Dacă în designul camerei sunt folosite nuanțe contrastante și există multe articole de decor de diferite stiluri în interior, se creează o impresie de aglomerație. În spații mici, este mai bine să folosiți nu mai mult de două culori pastelate.