Pisica ta e fericită? 10 semne neașteptate că DA

Se spune că pisicile nu sunt atât de atașate de om ca și câinii, dar asta nu înseamnă că ele nu-și iubesc stăpânii. Majoritatea cred că unicul mod prin care pisica își arată afecțiunea este torsul, dar de fapt există mult mai multe semnale de iubire.

1. Coada ridicată

Atunci când vii acasă de la serviciu sau pur și simplu îi mângâi blana, pisica ta ridică coada? Acesta este un semn că animalul de companie este bucuros să te aibă alături.

2. Torsul

Cred că e clar, o pisică care toarce când o mângâi este o pisică fericită și relaxată. Ai grijă însă că în situațiile în care torsul pare nefiresc poate vorbi despre o boală a pisicii sau despre o îngrijorare a sa.

3. „Vorbesc cu tine!”

Dacă pisica încearcă să vorbească cu tine, scoțând sunete care se aseamănă cu cele de porumbel, înseamnă că ea vrea joacă și atenție. Pisicile scot astfel de sunete când comunică cu alte pisici sau când își cheamă pisoiașii să mănânce. Așa că acest limbaj este doar pentru cei apropiați.

4. Ți se bagă printre picioare

Un animal de companie fericit și iubitor se va băga mereu printre picioarele stăpânului. De obicei, aceste mișcări reprezintă un salut sau faptul că are o dispoziție bună. Poate face la fel și când îi dai de mâncare.

5. Te linge

Când se spală una pe alta, pisicile își arată grija și bunăvoința. Dacă te linge și pe tine, înseamnă că are o atitudine similară. În deosebi, pisicile preferă să le spele stăpânilor dragi părul sau fața.

6. Te lasă să o mângâi pe burtă

Instinctul moștenit de la strămoșii prădători determină pisicile să-și apere burta – aici sunt cele mai importante organe. Uneori, acest instinct este atât de pronunțat, încât pisicile nu-i lasă pe stăpâni să le mângâie burta. Dacă animalul tău de companie n-are o problemă cu asta, înseamnă că te iubește și are încredere în tine.

7. Îi place să se joace

Uneori pare amuzant, alteori iritant, însă un motan jucăuș vorbește despre fericirea lui. O pisică care nu se simte în siguranță când este cu tine, nu se va comporta așa.

8. Te însoțește mereu

Dacă pisica vine după tine prin apartament, înseamnă că se simte confortabil cu tine. Prezența ta o liniștește.

9. Îți aduce cadouri

Un șoricel mort sau o vrăbiuță la pragul tău? Este o surpriză pentru tine, stăpânul ei iubit! Oricât de respingător ar fi gestul, nu-ți certa pisica pentru asta, a făcut-o pentru că te iubește.

10. Te îmbrățișează

Vine în brațele tale, se urcă pe umăr sau se ghemuiește lângă tine? Ea e fericită în preajma ta și încearcă să-ți spună asta zilnic.