Pielea palidă, gâtul lung și ochii rotunzi: 5 trăsături pe care le au „oamenii frumoși” potrivit standardelor din străinătate

Cum crezi, unde locuiesc cei mai frumoși oameni? Fiecare țară are propriile idealuri de frumusețe, iar ceea ce poate pentru noi fi un „defect” este defapt în Japonia sau în Brazilia un factor și un standard al frumuseții. Deci, care sunt trăsăturile distinctive ale frumuseții în diferite țări ale lumii?

Japonia – pielea palidă

Dacă în Europa, pe timp de vară, toată lumea se bronzează și își petrece weekend-urile la plajă, în Japonia femeile se ascund sub o umbrelă pe timp de soare. Asta pentru că prețuiesc pielea deschisă la culoare. În Japonia există chiar o zicală: “Albul va corecta totul” – ceea ce ar înseamnă că, indiferent cum te-ai născut, un ton palid va compensa orice imperfecțiune. Odată cu apariția pozitivismului corporal, femeile japoneze nu mai sunt atât de obsedate de pielea albă, dar încearcă totuși să o păstreze cât mai deschisă la culoare.

Thailanda – gâtul lung

În unele triburi din Thailanda, încă de la naștere fetelor li se puneau inele speciale în jurul gâtului pentru a-l întinde. Ecourile acestei tradiții au ajuns până în partea civilizată a țării, astfel încât un gât lung în Thailanda este considerat un motiv de admirație și mândrie.

Coreea de Sud – absența pleoapei

În ultima vreme, Coreea de Sud stabilește tendințe în cultura populară. Mulți admiră frumusețea vedetelor din această țară, pentru că aspectul lor pare fără cusur. Dar nu toată lumea știe că acesta este adesea rezultatul unei operații de chirurgie plastică. Mai mult, coreenii nu ascund acest lucru. Și asta pentru că în Coreea există standarde de frumusețe foarte stricte care contrazic aspectul lor natural. De exemplu, coreenii au pleoapa proeminentă, dar oamenii care au o privire deschisă și ochi mari sunt considerați frumoși. Acesta este motivul pentru care blefaroplastia – o operație de îndepărtare a excesului de piele de pe pleoapa superioară – este cea mai populară în Coreea.

Brazilia – coapse și fese mari

Brazilia este una dintre cele mai indulgente țări în ceea ce privește obezitatea feminină. Aici, fetele nu sunt presate de standardele de frumusețe, așa că se simt confortabil și încrezătoare în corpul lor. Șoldurile mari sunt o mândrie pentru o fată din Brazilia.

Egipt – ochi rotunzi

Femeile native egiptene aveau ochi mari și rotunzi. Acest lucru a fost descoperit de oamenii de știință care au reconstituit aspectul unei mumii dintr-un muzeu din Melbourne. Mai târziu, amestecul de rase le-a modificat frumusețea: nasul a devenit mai îngust, iar tăietura ochilor a devenit în formă de migdală. Dar ochii mari, în special cei verzi, sunt încă considerați ca fiind de referință.