Personalul le ascunde: 10 adevăruri despre hoteluri, pe care trebuie să le știe fiecare

Camerele de hotel au un interior foarte aranjat, confortabil și bine gândit. Însă ce ascund cameristele și recepționerii? Dacă ți-ar putea vorbi, ce ți-ar povesti fotoliile și paturile din camere? Ce fel de surprize neplăcute poți avea într-un hotel?

1. Există o probabilitate foarte mare să dai de ploșnițe de saltea

Ploșnițele de saltea sunt cel mai mare dușman al hotelurilor. Potrivit specialiștilor în dezinsecție, hotelurile ocupă locul 3 în clasamentul locurilor în care se răspândesc. În unul dintre hotelurile europene într-un an a crescut cu 300% numărul acestora.

2. Jacuzzi este raiul pentru bacterii

Potrivit cercetărilor efectuate de profesorii de la Universitatea din Texas,  în 95% din căzile cu hidromasaj există bacterii fecale, în 81% sunt diverse ciuperci, iar în 34% – stafilococ.

3. Și căzile sunt pline de bacterii

Căzile nu sunt cu mult mai curate, sunt unele dintre cele mai murdare locuri din camera de hotel. Toate băile sunt curățate cu unul și același burete, așa că nu au cum să lipsească bacteriile.

4. Produsele de igienă ajung la gunoi

Săpunurile, gelurile și șampoanele mici nefolosite în totalitate sunt aruncate de către hotelieri. Din fericire, există o organizație caritabilă, care în prezent adună aceste produse și le donează oamenilor săraci. Anul trecut, voluntarii au repartizat 44 000 000 de săpunuri în 127 de țări.

5. Minibarurile sunt o adevărață hoție

Prețul băuturilor din minibar este de 4 ori mai mare decât cel de pe piață. Mai bine să nu cazi pradă acestei tentații și să economisești.

6. Paharele pot fi foarte murdare

Paharele din cameră trebuie să le speli bine cu săpun înainte să le folosești. O cercetare a demonstrat că în unele hoteluri, cameristele pot spăla paharele cu buretele folosit la spălatul camerei de baie.

7. Lenjeria albă de pat maschează mizeria

Lenjeria de pat de culoare albă este doar un truc vizual prin care camera capătă un aspect curat.  Dacă vrei să-ți faci o impresie adevărată despre starea camerei, uite-te mai bine în baie și prin unghere.

8. Pe patul tău au dormit 2100 de oameni

În medie, cam atât suportă o saltea într-un hotel. S-ar putea și mai mult, în caz că salteaua este de calitate înaltă. Cât de nou nu ți s-ar părea patul, cel mai probabil, pe el au mai dormit mii de oameni.

9. Telecomanda este plină de bacterii

1 800 000 de bacterii pe 2,5 cm.p – atâția microbi trăiesc pe telecomenzile din hoteluri. Ele nu sunt curățate niciodată. Atunci când aceasta arată oribil, ea, pur și simplu, este înlocuită. Folosește un șervețel antibacterian înainte să ei telecomanda în mână.

10. Cameristele așteaptă bacșiș

În toate hotelurile din lume, cameristele sunt plătite prost. Venitul lor este sub media pe economie. Statisticile arată că doar 30% din vizitatori lasă bacșiș după ce pleacă.