Pe vremea tinereții noastre: 9 lucruri la care visa fiecare femeie în anii 90

Anii 90′ au fost o perioadă ciudată, atât pentru România, cât și pentru multe alte țări care s-au debarasat de doctrinele comuniste și au pășit în minunata lume nouă a capitalismului. Imediat după revoluție, piața românească a cunoscut un adevărat boom, din toate punctele de vedere, iar moda nu a făcut o excepție. Prin urmare, hai să ne amintim de 9 lucruri care au marcat moda anilor ’90, iar astăzi îți vor da un sentiment plăcut de nostalgie și, poate, o doză sănătoasă de amuzament.

1. Pantofii cu platformă

A fost o perioadă când erau foarte populari și am rămas uimită să aflu că moda pentru astfel de pantofi a răbufnit acum câțiva ani. Dar revenind la anii tinereții noastre. Pantofii sport cu platformă erau un clenci feminin, preluat de la Spice Girls, cred eu. Nu arătau cine știe ce și nici nu erau confortabili, dar, na, așa era moda atunci.

2. Crop-topurile

Această piesă vestimentară a stârnit multe controverse. În anii 90, crop top-ul arăta vulgar și provocator, dar în continuare era purtat. Acum, stilul a fost puțin reinventat și a căpătat un aspect mai elegant, dar controversele nu au dispărut nicăieri. “Pentru că nu se cuvine unei femei să umble cu buricul la vedere.”

3. Geaca de piele

Geaca de piele a reflectat impulsul întregii epoci. O geacă bună de piele costa scump și era greu de purtat. Era grea, iarna îți era frig, vara îți era cald. În schimb erai stilată. De altfel, pielea nu se demodează niciodată și gecile strânse de piele sunt populare chiar și în ziua de azi.

4. Bluzele cu umeri bufanți

O altă piesă vestimentară care a marcat spiritul acelei epoci. Umerii erau îngroșați nu numai la bluze, ci și la jachete și chiar la pulovere. Cu cât erau mai lați, cu atât era mai bine. Astăzi acest stil stârnește un sentiment plăcut de nostalgie și, poate, o doză sănătoasă de amuzament.

5. Tricourile negre cu imprimeuri

Unii le mai poartă și astăzi. La vremea lor, aceste tricouri erau o alternativă pentru postere. Tinerii nu mai agățau postere pe pereți, ci își lua tricouri cu idolii lor – Di Caprio, Eminem, Sarah Connor, Nirvana etc. În acest fel își exprimau individualitatea sau apartenența la un anumit grup.

6. Elasticele de păr

Din fericire, și acest accesoriu a fost trimis în neant. Bine, femeile nu au renunțat la elastice complet, dar moda pentru o coadă de cal neglijentă a rămas în trecut, cu tot cu elasticele din 3 straturi de țesătură. Astăzi femeile știu să-și coafeze părul mai elegant și folosesc altfel de accesorii.

7. Bandele în culori vibrante

Dacă îți place să faci sport și ai nevoie de o bandă pentru a-ți proteja tenul de transpirație, alege un model contemporan, care arată stilat și e făcut din țesături naturale. Și uită de culorile acide și fibrele sintetice care erau populare acum 30 de ani. Dar trebuie să recunoaștem că și ele aveau farmecul lor.

8. Creioanele întunecate de buze

Conturul îngrijit al buzelor care era popular în anii ’60 a fost înlocuit treptat cu tonuri închise și expresive, care au cunoscut vârful popularității la mijlocul anilor ’80. Și dacă moda pentru un contur discret a revenit în tendințe, tonurile întunecate se pare că nu vor reveni niciodată.

9. Tunsoarea mullet

O coafură întâlnită tot mai rar în prezent, dar care a fost foarte populară la mijlocul anilor ′80 și care a renăscut spontan în anul 2021. Dar la fel de spontan s-a stins. Coafura se particularizează prin șuvițe lungi la ceafă și în zona tâmplelor. Și astăzi arată complet demodat.