Pe câte le cunoști? 6 chestii curioase și neștiute despre creierul nostru

Prieteni, creierul este un organ absolut senzațional și nedescoperit încă în totalitate de către oamenii de știință. În acest material vă prezentăm câteva fapte interesante despre cel mai puțin studiat organ uman.

-75% din creier constă din apă. Chiar și o deshidratare ușoară afectează dramatic funcția creierului.

-Creierul uman va crește de trei ori mai rapid, în primul an de viață. Creierul continuă să crească până la vârsta de 18 ani. Dar după 40 de ani, creierul începe să se micșoreze treptat.

-Creierul nu simte durere. Durerile de cap sunt cel mai adesea asociate cu o reacție chimică în creier. Durerea vine de la mușchii și nervii din gât și cap.

-Creierul tău consumă 20% din oxigenul și sângele din corpul tău. Și cântărește doar 2%. Este un mecanism foarte mult, consumator de energie! Acest lucru, explică de ce în natură creierul la animale nu se dezvoltă atât de activ, ca și la oameni.

-Visele sunt o combinație de factori psihologici și neurologici, amplificați de imaginația ta. Aceasta este cea mai bună dovadă că creierul tău este activ și în timpul somnului. Oamenii mai deștepți și mai creativi văd vise mult mai interesante.

-Pe măsură ce îmbătrânim, avem senzația că creierul a început să funcționeze mai lent. De fapt, acest lucru nu se datorează faptului că creierul a devenit mai slab sau mai rău. Conține doar mai multe informații, iar creierul are nevoie de timp mai mult pentru a contacta celulele informaționale necesare.

Vă puteți imagina cât de mare este responsabilitatea noastră pentru ceea cu ce încărcăm creierul nostru?