Orașul din nori: experții au numit cea mai la înălțime localitate, din lume. Unde se afla?

Mulți oameni iubesc munții, pentru că se simt atrași prin înălțimea, dar și apropierea cât mai multă de cer.

Cu toate acestea, viața la un nivel prea înalt deasupra mării nu este o foarte bună opțiune: calitatea oxigenului în astfel de locuri este prea scăzut, ceea ce poate crea dificultăți de respirații și alte probleme.

Deținătorul unui record absolut pentru această categorie este un oraș mic din Peru. El se numește, Rinconada și se află la o altitudine de peste 5000 de metri deasupra nivelului mării.

Aceasta este o așezare destul de mică. Conform statisticilor, acolo locuiesc doar câteva zeci de mii de persoane.

Așa cum am și început acest material, acolo nu este ușor de trăit: vreme este rece,  există lipsă de infrastructură, incapacitatea de a-și asigura în mod independent produsele alimentare necesare din cauza imposibilității de a face agricultură.

Cu toate acestea, Rinconada are un mare plus, acolo există depozite de aur. Acesta este motivul pentru care iubitorii de aventuri din întreaga lume se adună în orașul alpin.

Minerii au salarii, de altfel, foarte bune și atractive. O persoană poate lua atât de mult aur, cât îl va putea ține în mână, iar acesta va fi și salariul său.

Experții medicali consideră că această înălțime este maximală pentru a putea trăi.

În ciuda complexității și neobișnuitului vieții din Rinconada, localnicii se mută rar în alte orașe sau țări.

Ați dori să încercați să lucrați ca mineri în Peru și salariul să fie măsurat în aurul pe care îl veți putea lua în mâini?