Omul cât trăiește învață: 15 lucruri uimitoare despre care nu ne-a spus nimeni la școală!

Lumea în care trăim e plină de mistere și lucruri cu adevărat fascinante. Și nu ai cum să le știi pe toate. Dar omul cât trăiește învață. Și astăzi vei afla la ce e gata un crocodil ca să-și mănânce prânzul, de ce vikingii își stricau navele de război și ce țară cu istorie milenară și-a adoptat drapelul cu doar 20 de ani în urmă.

Curiozități despre lumea înconjurătoare

#1. Japonia este o țară neobișnuită. Până în 1999 japonezii nu aveau un drapel în sensul clasic al cuvântului. Discul roșu pe fundal alb era un simbol al armatei marine japoneze. Abia în 1999 designul a fost schimbat (punctul a devenit un pic mai aprins), iar simbolul a devenit drapelul oficial al Japoniei.

#2. Pisicile sunt niște creaturi uimitoare. Și în mare parte, am reușit să le îmblânzim, dar nu și pe frații mai mari ai acestora. Cea mai apropiată rudă a pisicilor este râsul roșu. Acesta poate fi întâlnit în America de Nord și este unul din cele mai rare animale din lume. Aș vrea să am unul ca ăsta acasă. Cred că șoarecii n-ar mai juca pe masă, indiferent unde umblă pisica.

#3. În așteptarea prăzii, crocodilii din Nil pot să-și țină respirația sub apă timp de două ore, fără să iasă măcar o dată la suprafață. Ce nu faci pentru un prânz bun.

#4. După moartea căpeteniei lor, vikingii stricau o navă de război și îi făceau sicriu acestuia din lemnul corabiei. Deși e un fapt sinistru, există ceva romantic în gestul lor.

#5. Suprafața lunii se transformă continuu din cauza compușilor instabili din litosfera acesteia. Praful lunar e alcătuit din dioxid de siliciu (50%) și din 12 oxizi de metale diferite, inclusiv de aluminiu, magneziu și fier. În consecință, luna miroase a praf de pușcă.

#6. Savanții au descoperit că luna a apărut cu aproximativ 10 milioane de ani înaintea Pământului, adică cu 4,53 miliarde de ani în urmă.

#7. Datorită curenților de aer, norii se pot deplasa cu viteze de până la 160 km / h. În condițiile în care un nor de 2 kilometri cub poate conține până la 1000 de tone de apă.

#8. Revenind cu picioarele pe pământ – știai că dintele unui elefant poate cântări până la 9 kilograme? Dacă te miră acest lucru, îți amintesc că un elefant poate cântări până la 7-8 tone.

#9. Tigrii se pot lăuda cu dungi frumoase și grațioase pe blană. Însă dungile există și pe piele, nu doar pe blana catifelată a lor. De altfel, urșii polari au pielea neagră.

#10. În ciuda diferențelor, păunul este considerat o rudă apropiată a găinii. Dar se pare că la un anumit moment așchia a sărit departe de trunchi.

#11. Balena albastră este cel mai mare mamifer care a trăit vreodată pe Pământ. Cea mai mare balenă despre care se știe, cântărește 144 de tone. Bine, asta știm cu toții, dar ce nu știm este că balenele albastre sunt animale solitare, care evită pe cât posibil companiile. Probabil, pentru că nu iubește înghesuiala.

#12. Îți mai amintești de filmul de animație pentru copii – Ice age? Acolo erau doi opusumi care leșinau de fiecare dată când apărea vreun pericol. Ei bine, să știi că în realitate oposumii așa și fac. Aceste animale drăguțe cad pe spate, ochii le strălucesc, din gură le curge spumă și mai și emană un miros bolnăvicios. După ce primejdia trece, opusumii revin la normal.

#13. Panda roșu este o rudă a ursului panda, de dimensiunea unui pisic, care își folosește coada stufoasă pentru a se încălzi în timpul somnului.

#14. Șoarecii au mai multe oase decât omul. Omul se poate lăuda cu 206 elemente, în timp ce un șoarece are 230.

#15. Castelele erau construite pentru apărare și niciodată din ambiții estetice. Află în articolul de mai jos cum construcția unui castel s-a soldat cu moartea neobișnuită a 60 de nobili germani.

Citește și: Pentru amatorii de umor negru: 9 fapte istorice, care sună înfiorător, dar sunt teribil de amuzante!