Oglinzi „curbate” și alte trucuri pe care magazinele le folosesc pentru a ne influența să cumpărăm cât mai multe haine

Dacă, după ce ai încercat o haină nouă acasă și rămâi dezamăgit, fii sigur: te-ai îndrăgostit în unul dintre trucurile magazinului. Vă vom povesti despre „trucuri” și secretele din magazine și cabinele de probă, care vă provoacă să cumpărați.

1.Lumina corectă

Iluminarea bine organizată a cabinelor de probă, face ca reflexia din oglindă să fie ideală, ajutând la mascarea imperfecțiunilor pielii, îmbunătățirea tonusului pielii și chiar corectarea figurii. De regulă, secretul se află în becurile de pe părțile laterale ale oglinzii: lumina care cade în ambele direcții creează un efect de inel de lumină, făcând pielea strălucitoare și hainele mai luminoase.

2.Oglinzile „curbate”

Nu este un secret pentru nimeni că oglinzile pot fi diferite: unele persoane pot arăta subțiri și armonioase, iar la altele se accentuează formele mari și toate defectele posibile din figură. Pentru a crește vânzările de haine, oglinzile „magice” cu curbură distorsionată sunt instalate în camerele de probă. De obicei sunt îndoite din interior. Ele întind vizual silueta, astfel încât figura reflectată pare mai subțire și mai rafinată: picioarele sunt mai lungi și fața este mai subțire.

3.Acompaniament muzical

Muzica stabilește ritmul stării de spirit pentru cumpărător. De exemplu, în magazinele mari, cântecele energice și ritmate sunt de obicei redate, astfel încât clienții să se poată determina mai repede în alegere și să facă cumpărături. În buticurile cu haine de lux, unde abordarea este personificată, se creează o atmosferă de cameră – aici se redă muzică calmă relaxantă, ceea ce face ca o persoană să rămână mai mult timp în magazin.

4.Interiorul camerei de probă

Designul cabinelor influențează, de asemenea, percepția asupra bunurilor. Dacă pereții sunt vopsiți în culori deschise, iar ușile sau ecranul impresionează cu o abundență de culori, atunci acest lucru nu este deloc favorabil achiziției – un potențial cumpărător nu se poate concentra asupra imaginii sale reflectate, din cauza cadrului psihedelic