Oamenii de știință au descoperit că pisicile ne consideră părinții lor

În pofida opiniei răspândite, la pisici, ca și la alte animale de companie, se creează o relație strânsă cu stăpânul lor. Un studiu a arătat că pisicile posedă capacități socio-cognitive și la fel ca și un copil, animalul tău poate vedea în tine un părinte și poate simți o mare afecțiune față de tine.

În continuare, o să-ți explicăm cum, din punct de vedere științific, se formează această percepție.

Pisicile sunt animale sociale

Majoritatea pisicilor au necesități sociale. Ele pot prieteni cu alte animale și comunica cu ele. Nici trecerea în neființă a cuiva nu este ceva străin pentru pisică.

Ele tind să comunice și să construiască relații cu oamenii. Unii experți presupun că pisicile ne cred drept pisici, doar că mai mari. Ele se consideră parte a familiei.

Pisicile se atașează de oameni

Pisica ta vrea o relație apropiată cu tine. Ea încearcă să participe la toate acțiunile tale prin casă și, cu timpul, își formează obiceiul de a comunica. Un astfel de comportament este caracteristic nu doar pentru pisoiașii mici, dar și pentru cei maturi. Asta înseamnă că pisica vede în tine capul familiei.

Pisicile pot fi stresate când nu le ești aproape

Potrivit unui test, dacă stăpânul, fiind în cameră cu pisica, iese pentru 2 minute, ea începe să se simtă încordată și nesigură. Pisicile stresate fug și se ascund. Imediat ce stăpânul revine, ele se simt în siguranță.

Tu ești zona lor de confort

Pisicile sunt în stare să deosebească gradul de siguranță în ceea ce privește oamenii. Potrivit unei cercetări, o mare parte dintre pisici se simt în zona de confort imediat ce sunt alături de stăpâni. Majoritatea pisicilor își aleg stăpânii, bazându-se pe sursa de siguranță. Un lucru similar are loc și în relația părinte-copil.

Ele chiar au grijă de tine

Deși nu este foarte evident, pisica chiar are grijă de tine. Ea are câteva moduri în care își manifestă dragostea, cum ar fi: torsul, arătarea burții, urcatul pe tine. Atunci când pisica te linge, ea îți demonstrează că este relaxată și că are încredere totală în tine.