O să faci ochii cât cepele: 18 adevăruri jenante despre animale, despre care au tăcut și profesorii

Pentru că oamenii de știință studiază încontinuu natura și animalele ei, descoperirile nu se termină niciodată. Cu fiecare nouă cercetare, lumea înconjurătoare devine tot mai interesantă. Din acest articol o să afli cum arată cea mai mare veveriță din lume, de ce tigrii nu pot fi văzuți în iarbă și ce animale au animale de companie.

1. Toți gheparzii sunt la fel

Din punct de vedere genetic, gheparzii sunt atât de asemănători, încât ar putea fi considerați niște clone. Asta s-a întâmplat pentru că după ultima era glaciară, majoritatea gheparzilor au dispărut, iar cei puțini care au rămas au continuat rodul până în prezent.

 2. Pasărea care trăiește pe apă

Jacana africană este o pasăre care își face cuibul pe apă. Picioarele și degetele lungi o ajută să meargă pe orice plantă plutitoare.

3. Furnicarul gigant își duce puii în spate până la următoarea sarcină

4. Albinele „Tetragonula carbonaria” își construiesc cuibul în formă de spirală

5. Animale cu glezne extrem de flexibile

Nasua este un reprezentant al familiei ratonilor, ale cărui glezne se rotesc la 180 de grade. El poate urca pe copac atât cu fața, cât și cu spatele.

6. Păsări parazite

Există o specie de grauri pe care îi poți vedea pe diverse animale ierbivore mari: zebre, hipopotami, girafe ș.a. Anterior, oamenii de știință considerau că această conviețuire era avantajoasă pentru ambele părți, acum se consideră totuși că graurii parazitează.Graurii mănâncă căpușele și alte insecte de pe rănile animalelor. Însă uneori, graurii singuri provoacă aceste răni.

7. Cea mai mare veveriță din lume

Veverița indiană gigantă are o lungime a corpului de 36 de cm și a cozii de 61 de cm.

8. Tarantulele au animale domestice

În unele cazuri, tarantulele își iau drept animal de companie o broscuță. Aceasta îl ajută să se protejeze de unele insecte minuscule. Uneori se întâmplă ca păianjenul să guste din animalul său, dar din cauza mucoasei toxice de pe suprafața ei, acesta își pierde apetitul.

9. Câinii estimează ora după miros

De exemplu, atunci când stăpânul pleacă de acasă aroma sa are o concentrație maximă, pe parcursul zilei aceasta scade. Câinele memoriează la care nivel de concentrație stăpânul revine acasă și începe să-l aștepte.

10. Există pește cu sânge cald

Lampris guttatus este unica specie de pești capabilă de termoreglare. Temperatura corpului său este cu 5 grade mai ridicată decât cea a apei.

11. Ciocănitoarea cu multe rezerve

Aceasta face câte o gaură pe copacii uscați pentru fiecare ghindă. De exemplu, în acest pin au fost făcute circa 60 de mii de găuri pentru hrană.

12. Ierbivorele îl văd pe tigru verde

Majoritatea ierbivorelor nu deosebesc culorile, în ochii lor oranjul este identic cu verdele.

13. Pasărea gheață se hrănește cu șerpi, pești, broaște și chiar cu pui de crocodil

14. Pisicile pot să bea apă de mare, ele filtrează sarea și o elimină fiziologic

15. Animalele prădătoare au ochii poziționați în față ca să vadă prada, iar ierbivorele îi au prin părți ca să observe prădătorul

16. Vidrele trăiesc toată viața cu un partener. Puii care cresc nu sunt alungați, ei singuri decid când vor să plece

17. Cimpanezii beau vin din palmieri ca să se îmbete

18. Maimuțele capucin urinează pe lăbuțele lor ca să se spele pe față