O afecțiune neobișnuită: cum arată fata care a mâncat doar chipsuri și chifle timp de 10 ani

Diferite tipuri de provocări sunt în topul popularității pe internet. Cu scopul de a obține cât mai mulți urmăritori și aprecieri, persoanele pe rețelele de socializare inventează diverse experimente ciudate și neașteptate: încearcă să reziști o săptămână fără apă, zece zile fără somn sau o lună mâncând numai banane. Însă, se pare că realitatea este mai ingenioasă decât un blogger. O fată din Marea Britanie, Izzy Cole, a mâncat doar chipsuri și chifle timp de zece ani.

Ce a devenit motiv pentru o astfel de dietă neobișnuită și cum arată o persoană după mulți ani de alimentație nesănătoasă?

Mâncarea îi provoca greață și stări de panică

Până la vârsta de trei ani, Izzy nu arăta diferit de semenii ei, iar părinții nu au luat în serios primele capricii legate de mâncare din partea fiicei. După ceva vreme, adulții au înțeles că fata nu era pretențioasă la mâncare, ci chiar dezgustată de multe produse alimentare. De la singurul gând referitor la mâncare, Izzy era cuprinsă de groază. Chipsuri și chifle – acestea erau produsele pe care fata le putea consuma.

„Eram foarte pretențioasă la aspectul mâncării. Preferam chipsurile și chiflele deoarece arătau bine și erau sățioase. Orice mâncare umedă mi se părea dezgustătoare. Detestam pastele sau orice mâncare cu bucăți precum iaurtul de fructe. Pare o fobie. Marea majoritate a mâncării îmi provoca stări de anxietate. Mă simțeam atât de rău, încât mâncam chifle și chipsuri aproape la fiecare pauza de masă”, a spus Izzy Cole pentru Comic Sands.

Probleme de socializare
Din cauza preferințelor sale alimentare, Izzy era evitată de către semenii ei, iar acest lucru îi crea o stare deprimată. Cel mai greu i-a fost când aceasta a trecut în treapta gimnazială.

„Acest lucru influența negativ din punct de vedere social. Eram la vârsta în care oamenii își fac prieteni și formează un cerc social, dar problemele mele de alimentație mă făceau să mă simt inconfortabil în preajma colegilor mei. Nu puteam să mănânc cu ei. M-am simțit ca o povară, aveam impresia că îi deranjez constant pe oameni”, a menționat Izzy.

Din fericire, mama fetei îi era mereu alături. Din copilărie o ducea pe Izzy pe la medici, dar era nevoită să audă mereu una și aceeași expresie: „Aveți un copil pretențios”.

Au găsit explicația în două ore
Explicația a fost oferită cand Izzy avea deja 14 ani. Mama ei a aflat despre Felix Economakis, un psiholog și hipnoterapeut și i-a făcut o programare fiicei. Într-o sesiune de două ore, specialistul a reușit să stabilească cauza problemei și metoda de vindecare. S-a dovedit că fata suferea de o tulburare alimentară. Din cauza acestei boli, persoana mănâncă o cantitate limitată de alimente, iar tentativa de a mânca ceva nou, provoacă teamă. Adesea, persoanele care suferă de această tulburare pot consuma alimente de aceeași culoare sau compoziție, iar senzația de foame se diminuează.

„Prima dată am auzit despre această boală. Toți acești ani au trecut groaznic și credeam că sunt singura persoană cu astfel de probleme. În cele din urmă, am realizat că nu inventez problema, ci că într-adevăr sufeream de o tulburare alimentară. Felix mi-a recomandat să iau alimentele de care mă temeam cel mai mult. Nu pot să explic cum, dar după ședință, am mâncat un sandvich de pui și un iaurt cu fructe. Nu mi-a fost rău iar frica a dispărut. M-am oprit în mijlocul drumului, mâncam ananas și plângeam. A fost cea mai fericită zi”, își amintește Izzy.

Din acel moment au trecut patru ani. Izzy Cole este studentă, iar meniul ei s-a extins semnificativ. Acum, în loc de chipsuri și chifle, mănâncă multe legume și fructe, iar produsul ei alimentar preferat a devenit carnea de pui, pe care o detesta cel mai mult anterior.