Nu ține ghinionul în casă: 8 lucruri din casă care îți aduc ghinion!

Intrând în lumea vechilor superstiții și credințe populare, descoperim o lume paralelă la tot ce înseamnă cotidian și contemporan. Dar această lume are farmecul ei. La urma urmei, superstițiile nu au apărut pe loc drept, nu-i așa? Dacă ți se pare că nu ai noroc în viață în timp ce alții au cu carul, poate că e timpul să te debarasezi de aceste 8 lucruri.

1. Borcanele goale

Borcanele goale atrag pustietatea, sărăcia și necazul. Nepalezii consideră că ele sorb psihicul și personalitatea gazdelor, lăsându-le într-o stare emoțională vegetativă. Ele sunt un simbol al sărăciei și pustietății și nu au ce căuta în casa ta. Sfatul nostru este să calculezi precis de câte conserve vei avea nevoie și să scapi de borcanele suplimentare.

2. Lumânările consumate

Focul arde energia negativă a casei. Prin urmare, lumânările sunt mereu binevenite. Dar dacă le păstrezi pe jumătate consumate, energia nu dispare nicăieri, ci din contra, se concentrează într-un singur loc și ia o nouă amploare. Scapă de ele, pentru că arată urât din punct de vedere estetic și nu trăim în perioada când fiecare capăt de lumânare contează.

3. Vesela crăpată

Vasele crăpate te pun într-o lumină prostă și pot duce la consecințe neprevăzute. Chinezii considerau că vasele crăpate sunt consumatoare de energie și atrag sărăcia în casă. Indienii credeau că vasele sparte distrug familia, iar slavii că sunt purtătoare de ghinion.

4. Gunoiul

Gunoiul trebuie aruncat ori așa, ori așa. Dar contează și momentul când îl arunci. Nu arunca gunoiul după asfințit. Altfel vei da de belea. Dacă nu ai reușit să arunci gunoiul până la apus, aruncă-l mâine dimineață, fiindcă odată cu gunoiul poți să arunci și bunăstarea din casa ta.

5. Oglinda crăpată

În feng shui, oglinda întotdeauna este întreagă. De fapt, și în tradiția populară românească o oglindă spartă nu duce la nimic bun. Conform credințelor antice, o oglinda este un conductor puternic de energie și orice fisură denaturează energia pozitivă și o transformă în energie negativă, ce e direcționată spre omul care se reflectă în ea.

6. Mătura murdară

Mătura trebuie să fie curată și să stea într-un colț curat. Ea are o încărcătură simbolică puternică și răspunde de prosperitatea în casă. Măturând gunoiul, mături și relele. Iar dacă lași mătura plină de murdărie în colțul casei, relele se adună și mai adânc în sufletul tău.

7. Florile ofilite

Știm că e greu să te desparți de acest simbol al dragostei și afecțiunii, dar de ce să le păstrezi în casă până încep să miroase urât? De parcă succesul relației depinde de ele. Profită de frumusețea florilor timp de două zile și nu ezita să le arunci la gunoi. Florile ofilite te usucă emoțional și aduc numai pagubă.

8. Hainele altora

În multe culturi se consideră că îmbrăcămintea “îmbibă” energia unei persoane, cu tot cu amarul, ghinionul și răutatea ei.

Citește și: Florile fericirii: 10 plante care vor aduce banii și norocul în casa ta!