Nu te consideri deștept? S-ar putea să fii un geniu: 5 semne neașteptate care vorbesc despre inteligență

Gândirea și conștientizarea se formează încă de la o vârstă fragedă și depind de mulți factori și circumstanțe. Deseori, oamenii dezvoltați intelectual nu iubesc prea multă atenție în adresa lor și nici să vorbească despre capacitățile pe care le au. Iată 5 semne neașteptate care indică asupra unui intelect remarcabil. Vezi, poate că de unele nici nu ai nevoie.

1. Nu te consideri foarte deștept

O persoană dezvoltată intelectual întotdeauna este în proces de cunoaștere și nu va spune niciodată că știe totul. Deținătorii unui intelect dezvoltat nu iubesc atenția, spre deosebire de ceilalți care se autoîntitulează experți și adesea nu într-un singur domeniu.

2. Amâni sarcinile pe mai târziu

Se pare că amânatul sarcinilor nu este întotdeauna un obicei prost, în unele situații poate vorbi despre o minte ageră. Asta se întâmplă atunci când persoana este capabilă să se concentreze la chestiuni globale și în rezultat să creeze un proiect genial, să dea viață unei idei noi. Anume acest obicei l-a ajutat pe Steve Jobs să realizeze ideea sa genială, spun psihologii americani.

3. Simțul umorului

Pentru a spune o glumă bună e nevoie de ingeniozitate și inteligență. Majoritatea oamenilor deștepți au un bun simț al umorului. O frază cu adevărat amuzantă necesită o gândire ageră. Nu oricine poate ironiza pe seama lucrurilor banale.

4. Dormi până la prânz și lucrezi până la miezul nopții

De regulă, un astfel de program este caracteristic pentru intelectuali. Potrivit cercetărilor, anume noaptea se activează acea porțiune a creierului, responsabilă de creație și gândire analitică. Nu în zadar bufința este simbolul educației și al inteligenței. Persoanele nocturne au și un IQ mai ridicat, arată studiile.

5. Îți place singurătatea

Geniile nu se tem de singurătate, iar unii chiar o preferă în detrimentul  petrecerilor sau altor manifestații gălăgioase. În momentele de singurătate, persoanele pot gândi, fără să fie distrase de alte lucruri.