Ferește-mă, Doamne, de foc, de potop și de femeia rea: 8 lucruri care îi înnebunesc pe bărbați la femei!

Viziunea masculină despre cum ar trebui să arate o femeie adevărată e un subiect foarte curios, care la sigur va stârni polemici aprinse. Prin urmare, fără prefețe lungi și pompoase, hai să vedem care sunt acele 8 lucruri mai puțin evidente, pe care bărbații le adoră la femei!

#1. Zâmbetul

Zâmbetul e o îmbrățișare a sufletului. Femeile zâmbesc deoarece zâmbetul e apanajul feminității, delicateții și al lumii din sufletul ei. Zâmbetul este asociat cu bunătatea, sinceritatea, deschiderea și pofta de viață. Anume zâmbetul e cel care aprinde interesul și dorința bărbatului. Poți să fii bombată și catifelată, dar dacă ai fața de piatră sau zâmbetul fals, degeaba mai ai corpul frumos.

#2. Gâtul

Zona gâtului este asociată cu delicatețea și feminitatea. Bărbații adoră femeile cu gâtul lung, delicat și frumos. În unele culturi, zona gâtului este consideră mai atrăgătoare decât zona pieptului. Iar dacă gâtul este evidențiat cu un colier, iar deasupra lui planează un zâmbet frumos, să știi că bărbatul nu are nici o șansă.

#3. Bujori în obrăjori

E dificil să-ți imaginezi o femeie contemporană, care nu folosește produse cosmetice. Revistele de modă, televiziunea, paginile web și rețele de socializare ne-au învățat să asociem feminitatea cu un ten perfect și strălucitor, cu gene voluminoase și sprâncene îngrijite frumos, cu un ruj intens și cu ochi profunzi și pătrunzători. De aia, atunci când văd o fată drăguță, care arată natural și are acei bujori în obrăjori despre care cânta Dan Spataru, bărbații contemporani o iau razna.

#4. Un nas imperfect

Toate femeile își fac griji cu privire la forma nasului lor. Dar adevărul e că un nas ideal ca la Fecioara Maria arată plictisitor. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii arată că 68% din bărbații care au participat la sondaj, ar prefera o prietenă cu nas obișnuit, imperfect, decât o femeie cu nas de model. E vorba de naturalețe, individualitate și farmec feminin.

#5. Naturalețea

Dacă tot am vorbit de naturalețe. Lumea s-a schimbat mult de-a lungul ultimelor secole. Frumusețea naturală e o raritate foarte apreciată în rândul bărbaților. Dar asta nu înseamnă că femeile machiate sunt inferioare celor care nu se machiază.

E o capcană psihologică la mijloc. Cu cât mai limitate sunt resursele, cu atât este mai mare valoarea lor. Pun pariu că într-o lume în care nicio femeie nu s-ar machia, cea machiată ar avea statut de regină absolută. Dar trăim în lumea în care trăim. În lumea unde femeile se machiază și bărbații caută un fruct mai rar.

#6. Formele

Deși industria frumuseții promovează activ și metodic imaginea femeii zvelte, ca etalon al femeii ideale și al frumuseții absolute, studiile sociologice arată că bărbații sunt atrași mai tare de femeile cu forme.

Firește că unora le plac mai mult femeile zvelte, altora femeile plinuțe, dar studiile arată că în medie, aripioarele, colăceii și pieptul frumos te avantajează mai mult decât un abdomen ideal și coapse zvelte. Cel puțin, atât timp cât nu te arunci în extreme.

#7. Entuziasmul

Vorbim de femeile care muncesc cu dedicație, fie că ne referim la o afacere, un hobby, un job sau educația copiilor. Bărbații preferă femeile cu scântei în ochi, pasionate de viață și de ceea ce fac, nu doar de rețele și de cumpărături.

#8. Mișcările neglijente

Oamenii sunt imperfecți. Și în adâncul inimii, tuturor ne plac oamenii imperfecți. Mai bine zis, oamenii care nu-și ascund imperfecțiunile. Bărbaților le plac femeile cărora nu le e frică să arate stupid, să se miște stupid, să meargă stupid, să facă tot felul de grimase. Un astfel de comportament e asociat cu naturalețea, sinceritatea, deschiderea și cu entuziasmul despre care am vorbit mai devreme.

Citește și: Ce ai voie și NU ai voie să faci: 25 de reguli de etichetă pentru femei și bărbați!