Nu se vor altera: ce alimente pot fi păstrate fără frigider

Aceste informații vor fi utile, de exemplu, pentru cei care vor petrece un weekend în natură sau la țară, unde nu există frigider sau capacitatea acestuia este foarte mică. În plus, unele alimente pot fi lăsate la rece în aceeași casă de țară până la următoarea vizită: nu se vor strica.

Verdețurile

În frigider este multă umiditate, așa că este mai bine să nu păstrați verdeața acolo, ci să păstrați o cantitate mică de care aveți nevoie chiar acum pentru mâncare, punând-o într-un pahar cu apă la temperatura camerei. Acest lucru este valabil mai ales pentru busuioc, căruia îi place căldura și moare foarte repede în frigider.

Roșiile

Le place căldura, iar la temperaturi scăzute își pierd aroma și devin friabile. Cel mai bine este să le depozitați la o temperatură puțin mai mică decât temperatura camerei. Sau pur și simplu într-o cameră ventilată.

Ouăle

Ouăle sunt cel mai adesea depozitate în ușa frigiderului. Acesta este locul nepotrivit pentru ele, deoarece ușa este în mod constant deschisă și temperatura se schimbă, iar astfel de schimbări pot face ca ouăle să se strice rapid. Dacă depozitați ouăle în frigider, este mai bine să le puneți pe un raft unde temperatura este mai mult sau mai puțin stabilă. Dar puteți păstra ouăle și în afara frigiderului; se vor păstra la temperatura camerei până la 10 zile.

Fructele exotice

Bananele, mango, papaya și alte fructe meridionale nu trebuie depozitate la temperaturi aproape de zero grade; acestora le place căldura. În condiții reci și umede, acestea vor începe să putrezească și să se înnegrească. Așa că cel mai bine este să le înfășurați în hârtie și să le puneți într-un dulap.

Avocado

Spre deosebire de avocado complet copt, care trebuie păstrat în frigider, fructele necoapte trebuie păstrate la temperatura camerei.

Pâinea

Cu excepția cazului în care este un soi care trebuie congelat (cum ar fi pâinea Ezekiel), depozitați pâinea într-un loc răcoros și uscat. În acest fel, se va păstra mai mult timp gustoasă și proaspătă.

În plus, există și altele pe lista alimentelor care pot fi păstrate fără frigider. De exemplu:

– Ceapa;
– sosul picant;
– caisele, piersicile;
– murăturile;
– sosul de soia;
– ardeiul gras;
– fructele tropicale;
– pepenele galben;
– cafeua;
– cartofii.