Nu se rup niciodată: 5 cele mai rezistente modele de blugi!

Blugii sunt un fel de simbol al democrației, haine pe care le poartă toată lumea, care pot fi purtate indiferent de context și de care nimeni nu se poate lipsi. E greu de imaginat o garderobă modernă fără blugi.

Patria blugilor este considerată America și cele mai populare modele vin anume de acolo, Levi’s, Wrangler, Lee, Abercrombie & Fitch și multe altele. Blugii americani sunt de calitate, dar dacă vrei un model care să țină toată viața, apelează la japonezi. Iată 5 branduri japoneze pentru oamenii care apreciază calitatea.

1. Evisu

Compania Evisu a fost fondată în anul 1991 de creatorul de modă japonez, Hidehiko Yamane. Dezamăgit de calitatea blugilor din SUA, Hidehiko își lansează propriul brand, cu numele Evis. Acest lucru i-a indignat pe cei de la Levi’s și sub presiunea gigantului american, Hidehiko adăugă un “u” în cinstea zeului norocului, Ebisu.

Hidehiko începe să producă denimul în mod tradițional, cu mâna, așa cum se făcea cândva în America, capacitatea de producție fiind de 14 modele de blugi pe zi. Timp de 10 ani Evisu a devenit unul dintre cei mai mari producători de blugi din Japonia, dar tehnologia de producție nu s-a schimbat aproape deloc. S-a schimbat doar amploarea. Evisu a devenit renumit atât pentru stil, cât și pentru calitatea incontestabilă a țesăturii.

2. ONI Denim

Denumirea acestui brand japonez, devenit aproape iconic, provine de la cuvântul „Oni”, un fel de michiduță japonez – demon cu colți, gheare și coarne. Creatorul lui, Masao Oishi, a fost primul distribuitor al blugilor Levi’s în Japonia și director la Canton Jeans, primul producător japonez de jeanși.

Acumulând o experiență impunătoare în domeniu, Masao Oishi își lansează propriul brand, care în scurt timp devine hit. Blugii Oni Denim au reinventat noțiunea de calitate. Tehnologia de producție rămâne secretă până în prezent. Se zvonește că toate modelele sunt cusute la un singur utilaj. Indiferent dacă e așa sau nu, un lucru e cert, jeanșii Oni Denim sunt un adevărat etalon al calității.

3. Japan Blue

Fondată în anul 2010 de Hiroki Kishimoto, compania Japan Blue produce blugi subțiri și moderni din țesături durabile. Cu o lungă istorie în producerea de denim de înaltă calitate, Japan Blue Group (din care fac parte fabrica COLLECT, Momotaro și Japan Blue Jeans) a decis să folosească această experiență pentru a crea un brand care se concentrează exclusiv pe calitate.

Teza companiei lor este calitate în tandem cu simplitate. Acești blugi sunt bine croiți, rezistă mult timp și nu se decolorează. Cu prețuri cuprinse între 100 și 200 de dolari, Japan Blue oferă blugi din selvedge denim de cea mai înaltă calitate. (De regulă, prețul pentru blugii din această țesătură începe de la 600-700 de dolari).

4. Momotaro

Denumirea brandului provine de la o poveste renumită japoneză. O poveste despre cum un băiat pe nume Momotaro plutea pe un râu, în interiorul unei piersici uriașe de culoare roz. Această scenă este imprimată pe emblemă. Care e legătura cu blugii? Nimeni nu știe. Cert este că Momotaro este unul dintre cele mai iubite branduri japoneze.

Blugii Momotaro sunt cusuți manual din 2006. Mașinile de cusut de epocă și mâinile umane conferă fiecărei perechi un stil distinct. Momotaro produce numai blugi clasici, iar atenția lor se concentrează pe perfecționarea țesăturilor de înaltă calitate.

5. Iron Heart

După 25 de ani de lucru în domeniu, Shinichi Haraki a demisionat din funcția de director general la Edwin și a fondat compania Iron Heart. Scopul acesteia era să producă îmbrăcăminte de calitate pentru motocicliști. Îmbrăcămintea Iron Heart este realizată în principal din țesături grele lucrate manual și este concepută pentru durabilitate și condiții specifice de utilizare.

Dacă îți place să porți blugi și să mergi cu motocicleta în fiecare zi, atunci vei avea nevoie de denim rezistent. Pentru asta, apelează la Iron Heart, un brand japonez care produce denim de cea mai înaltă calitate pentru motocicliști înrăiți.

Citește și: Arta de a trăi frumos: 10 motive pentru care italienii sunt mai fericiți decât noi!