Nu se poate așa ceva: 5 lucruri despre nemțoaice, pe care românii nu le pot înțelege!

Germanii diferă de noi. Ei au bere, cârnați, disciplină, sunt buni la fotbal și o au pe Angela Merkel în loc de Viorica Dăncilă. Asta nu e nici bine, nici rău. Pur și simplu suntem diferiți, la urma urmei, fiecare popor are farmecul său.

Și femeile germane au o altă mentalitate, o mentalitate ciudată și străină pentru inima naivă a românului, dar care își merită locul sub soare. Iată câteva curiozități despre femeile din Germania, pe care românii nu le pot înțelege sau le înțeleg cu greu.

#1. Nemțoaicele nu se grăbesc să se mărite.

Atitudinea față de căsătorie în România este mai degrabă estică, decât vestică. Fetele vor să se căsătorească cât mai rapid posibil, vor un bărbat putred de bogat, iar după nuntă – cu orice preț trebuie de făcut un copil. În timp ce nemțoaicele sunt mai calculate. Acestea nu se grăbesc cu măritișul, își studiază mai atent partenerul și tind mai întâi de toate să se dezvolte în plan personal și profesional. Iar copilul apare abia atunci când nemțoaica e sigură în viitorul său. Vârsta medie la care se căsătorește o femeie germană este de 32,1 ani.

Bineînțeles că și în Germania nasc copii la 17 ani, și în România există femei care au cariere desăvârșite, dar vorbim despre factura psihologică generală. De altfel, lucrurile se schimbă și la noi. Statistica arată că românii se căsătoresc la vârste mai înaintate în comparație cu acum 30 de ani şi divorţează mai greu. Acesta este un semn al schimbărilor prin care trece societatea românească după Revoluţia din 1989.

#2. Nemțoaicele pot să-și sufle nasul în public.

Femeile din Germania au o atitudine specifică față de nasul înfundat. În loc să rabde sau să-și tragă mucii înapoi pe nas de o sută de ori. Acestea preferă să-și sufle nasul tare, chiar dacă se află în public, fără să se simtă stânjenite nici măcar pentru o clipă. Fiindcă știu că nimeni nu le va judeca pentru acest gest.

Colega mea de birou și-a făcut studiile în Germania și a rămas cu gura căscată când profesoara sa de mate de la facultate, și-a suflat nasul în campus, în fața unui grup de studenți. Dacă e bine sau rău, decide singur. Cert e că acum e rău, în condiții de criză pandemică. Dar la siguri germanii abordează problema cu responsabilitate.

#3. Nemțoaicelor nu le plac bărbații galanți.

Femeile germane sunt foarte independente și percep curtoazia masculină ca pe un atac la independența lor. Dacă un german își scoate prietena în oraș, femeia va insista să plătească nota în jumătate sau fiecare pentru comanda lui. Și viceversa, dacă un bărbat îi propune unei femei să achite jumătate din notă, femeia poate percepe asta ca pe un compliment, un mic triumf al egalității.

De altfel, multe cupluri din Germania au conturi și bugete separate. Pot plăti în jumătate pentru apartament, comodități și mâncare. Iar banii rămași fiecare îi cheltuie cum consideră de cuviință. Cu alte cuvinte, bărbații germani se bucură de mai multă libertate financiară decât românii.

#4. Nemțoaicele neglijează stilul și aspectul lor fizic. 

Stereotipul despre faptul că femeile germane sunt urâte s-a născut din nepăsarea lor față de propriul aspect. Bine, nepăsare e mult spus. Femeile germane sunt întotdeauna îngrijite, dar le lipsește farmecul, deoarece între frumusețe și confort, întotdeauna aleg confortul.

Ele alocă puțin timp machiajului de dimineață și defilării în fața oglinzii. În schimb, majoritatea nemțoaicelor fac sport și se alimentează corect dimineața. Până nu demult, femeile din Germania nu foloseau produse cosmetice, dar afluxul de femei străine, îmbrăcate și machiate frumos, le-a făcut să se adapteze.

#5. Nemțoaicele nu-și bârfesc colegii de muncă

Toată lumea bârfește, atât bărbații, cât și femeile. Dar nemțoaicele păcătuiesc mai puțin. În Germania există o delimitare certă între viața personală și activitatea profesională. În plus, germanii sunt reci și calculați prin natura lor și nu stau la taifas fără motiv.

Aceeași colegă de birou mi-a dezvăluit că atunci când muncea în Germania, nici șefii, nici colegii, nu au întrebat-o măcar o dată despre viața ei personală, cu toate că atmosfera în colectiv era bună. Și nici nu a auzit alte colege să vorbească urât pe la spate.

Viața femeilor germane poate părea ciudată și de neînțeles pentru noi, dar cel mai important e ca și nemțoaicele și româncele să fie fericite.

Citește și: 7 proverbe care explică de ce italiencele nu aleargă după bărbați!