Nu se compară cu alte persoane și nu insistă asupra perfecțiunii: 13 lucruri pe care femeile puternice nu le fac

Presiunile culturale, așteptările sociale și diferențele subtile în modul în care sunt crescute fetele și băieții le determină adesea pe femei să se considere ca fiind sexul slab. Dar lumea se schimbă și acum există atât de multe exemple de femei care fac lucruri extraordinare. A fi o femeie puternică din punct de vedere mental nu înseamnă să fii populară sau să faci cât mai mulți bani. Este vorba despre caracter. Fiecare femeie are această putere în ea și este foarte important să nu uitați acest lucru.

Iată 13 lucruri pe care femeile puternice nu le fac:

1. Nu se compară cu alte persoane

Compararea fericirii, a bogăției și a aspectului tău cu alte persoane îți secătuiește forța mentală. Singura persoană cu care ar trebui să te compari este cea cine ai fost tu ieri.

2. Nu insistă asupra perfecțiunii

Există o ironie crudă în perfecționism: te face să performezi mai prost. Teama de a nu fi suficient de bun se va întoarce împotriva ta. Aveți așteptări mari de la voi înșivă, recunoscând în același timp că greșelile fac parte din procesul de învățare.

3. Nu văd vulnerabilitatea ca pe o slăbiciune

Este nevoie de putere pentru a te expune și a risca să fii respins. Fie că sunteți primul care spune: “Te iubesc”, cereți ceva sau puneți o întrebare care poate părea ciudată, vulnerabilitatea poate fi cheia pentru a construi o relație mai sănătoasă și mai fericită.

4. Nu lasă nesiguranța să îi oprească să-și atingă obiectivele

Nesiguranța este normală și nu ar trebui să o lăsați să vă împiedice să mergeți mai departe. Creierul tău se va îndoi de competența ta, dar nu crede tot ceea ce gândești.

5. Nu analizează minuțios orice detaliu

Gândirea este legată de depresie și vă poate împiedica să întreprindeți acțiuni pozitive. Implică-te în rezolvarea problemelor, dar nu te lăsa să te gândești prea mult.

6. Nu evită sarcinile dificile

Ele sunt dispuse să-și înfrunte temerile și să facă un pas înainte.

7. Nu se tem să încalce regulile și nu umilesc pe ceilalți pentru a avansa.

8. Ele nu-și minimalizează succesul

9. Nu permit celorlalți să le limiteze potențialul

Nu lasă ca respingerea sau criticile dure să le oprească. Nu au nevoie ca altcineva să creadă în ele, atâta timp cât ele cred în sine înșiși.

10. Nu se învinovățesc atunci când lucrurile merg prost

Femeile puternice învață din greșelile lor. În loc să dea vina pe alte persoane, își asumă responsabilitatea atunci când greșesc și învață din propriile experiențe. Femeile puternice nu sunt perfecte – ele știu doar că, pentru a reuși în viață, trebuie să înveți din greșeli.

11. Nu se tem să fie imparțiale

O femeie puternică nu va tăcea doar pentru că așa vrei tu – ea este întotdeauna sinceră, uneori chiar prea sinceră.

12. Nu se sfiesc să se “redescopere” pe ele înşişi

Indiferent de vârsta pe care o ai, 30 sau 50 de ani, este important să te implici în dezvoltarea personală și să-ți urmezi visele.

13. Ele nu renunță

Femeile puternice nu renunță la visele lor, la relațiile lor, la valorile și prioritățile lor. Asta nu înseamnă că nu știu să facă compromisuri. Fac ușor compromisuri, dar dacă și-au stabilit un obiectiv, vor munci din greu pentru a-l atinge.

Fiecare are posibilitatea de a se schimba și de a găsi timpul și energia necesare pentru a se îmbunătăți. Renunțați la obiceiurile proaste care vă rețin, astfel încât să puteți merge mai departe pentru a vă atinge cel mai mare potențial.