Nu s-au temut de bătrânețe: 12 actrițe de la Hollywood care au știut să îmbătrânească frumos!

Vivien Leigh, Audrey Hepburn, Sophia Loren sau Ingrid Bergman – toate aceste femei sunt considerate nu doar mari actrițe de cinema, ci și adevărate icoane ale stilului și modei. Acestea au reinventat imaginea femeii pe marile și micile ecrane, inspirând milioane de femei din întreaga lume să fie mai sigure pe sine și să-și pună în valoare frumusețea, inteligența, farmecul și feminitatea.

Mai mult decât atât, au continuat să aducă inspirație și să promoveze imaginea femeii pe marile ecrane și dincolo de acestea, chiar și atunci când au îmbătrânit, rămânând în esență, la fel de elegante, sclipitoare și pline de viață ca la douăzeci de ani.

1. Vivien Leigh

Frumoasa englezoaică a rămas pentru totdeauna în inimile romanticilor din întreaga lume datorită rolurilor sale în filmele Pe aripile vântului (1939) și Un tramvai numit dorință (1951). Vivien s-a simțit toată viața limitată din cauza frumuseții sale foarte apreciate și credea că acest fapt o împiedică să fie luată în serios ca actriță.

2. Greta Garbo

Greta Garbo a devenit renumită grație rolurilor sale romantice, melancolice, tragice. În anii tinereții sale era considerată o adevărată icoană a cinematografului mondial. Marele regizor italian Frederico Fellini spunea despre ea că “a fost fondatoarea unui ordin religios numit „cinema”. De asemenea, actrița a fost supranumită sfinxul suedez și prințesa de vis a eternității.

Citește și: Secretele frumuseții: 5 motive de ce Meghan Markle arată mai tânără decât Kate Middleton!

3. Debbie Reynolds

Debbie Reynolds a devenit cunoscută în întreaga lume după rolul său în comedia muzicală Cântând în ploaie (1952). Din câte poți observa, denumirea filmului îi descrie foarte precis temperamentul.

4. Ingrid Bergman

Deși era de origine suedeză, Ingrid Bergman a reușit să coboare întreg Hollywood-ul la picioarele sale, atât prin talent, cât și prin frumusețe. Trei premii Oscar și un loc aparte pe Olimpul cinematografului mondial.

Citește și: Nu-ți fie frică să arăți ciudat: 5 reguli de stil de la gemenele-minune ale Hollywood-ului!

5. Katharine Hepburn

O altă figură legendară de pe arena cinematografică mondială – laureată a 4 premii Oscar, record absolut, pe care nici o altă actriță sau un actor nu au reușit să-l doboare. În afară de asta, actrița era renumită pentru frumusețea sa de neegalat, dar și pentru personalitatea acerbă.

6. Lauren Bacall

Una din cele mai frumoase și apreciate actrițe din epoca de aur a Hollywood-ului, iubita lui Frank Sinatra și deținătoarea unui Glob de Aur pentru rolul său în filmul Cele două fețe ale dragostei.

Citește și: Merită un loc în filmotecă: 15 filme geniale despre oameni geniali, jucați de actori geniali

7. Bette Davis

În pofida frumuseții sale, Bette Davis, dublă laureată a premiilor Oscar, a devenit renumită pentru dorința sa înflăcărată de a interpreta caractere cât mai variate și deloc simpatice. Iată ce înseamnă să fii actriță din cap până în picioare.

8. Lucille Ball

Lucille Ball a fost o actriță vestită de comedie, care nu și-a pierdut entuziasmul și pofta de viață până la adânci bătrâneți.

9. Audrey Hepburn

Audrey Hepburn a fost considerată întotdeauna întruchiparea stilului și feminității. Stilul și ținutele sale inspiră milioane de femei din întreaga lume până în prezent, iar vârsta nu i-a știrbit deloc din eleganță și rafinament.

Citește și: Ce ascund hainele din garderoba ta? 5 piese vestimentare, care erau purtate complet diferit în trecut!

10. Sophia Loren

Celebra italiancă a îndrăgostit în sine întreaga țara, apoi întregul continent, apoi întreaga lume și cu vârsta nu a făcut decât să devină și mai elegantă.

11. Shirley Temple

Shirley Temple era considerată un copil-minune, datorită rolurilor jucate în perioada copilăriei și a fost una din primele actrițe de talie mondială care a îndrăznit să iasă la evenimente publice în pantaloni.

12. Isabella Rossellini

Se spune că celebrul regizor David Lynch era cu un prieten la o petrecere organizată în cinstea unei lansări de film, când a văzut-o pentru prima dată pe Isabella Rossellini. Neștiind nimic despre ea, dar frapat de frumusețea acesteia, regizorul i-a șoptit amicului său:

– “Această femeie este atât de frumoasă încât ar fi putut să fie fiica lui Ingrid Bergman.” La care prietenul i-a răspuns: “Ai luat-o razna? Ea este fiica lui Ingrid Bergman.”

Din câte vezi – așchia nu sare departe de trunchi.

Apropo, în prima imagine din acest articol e reprezentată Catherine Deneuve, dar nu am inclus-o în listă pentru că a fost mai aproape de cinematograful european decât de Hollywood, dar credem că merită o mențiune aparte și îți propunem să citești în continuare: Despre căsătorie, iubire, bărbați și femei puternice: 25 de citate subtile de la Catherine Deneuve!