Ce vrea pisica să-ți spună? 7 motive pentru care pisica își mușcă stăpânul

Cu toate că pisicile sunt ușor de domesticit și, în general, sunt destul de drăguțe – uneori micile pufoșenii pot deveni agresive. Nu e o noutate și, în fond, este un lucru natural. Oricât de dulci și blânde ar fi, agresivitatea în rândul felinelor nu e un lucru ieșit din comun. Mai ales că nu se manifestă fără motiv. Iar unul din principalele motive este interacțiunea cu omul.

De ce te mușcă pisica?

Când pisoii mici încep să facă dinți, aceștia au tendința de a mușca cu dinții pentru a-i face mai ascuțiți. Iar acest lucru este destul de natural pentru vârsta lor. Dar dacă nu-i înveți să se dezică de acest obicei, la maturitate vor continua să te muște. De aceea, dacă nu vrei ca pisica să muște, cumpără-i o jucărie pentru pisici pe care o poate roade cât vrea.

Pe de altă parte, atunci când vorbim de o pisică mai mare, motivele pot fi puțin mai complexe.

1. Pisica te mușcă pentru că o doare ceva. Dacă o mângâi pe burtă și se uită rău la tine înseamnă că o doare și acesta poate fi primul semnal că trebuie să o duci cât mai curând la veterinar.

2. Pisica te mușcă pentru că o iriți. Pur și simplu i-a crăpat răbdarea și îți sugerează că e timpul să o lași în pace. Nu uita că deși ai domesticit-o, pisica rămâne un animal destul de independent.

3. Pisica mușcă atunci când e speriată. Cel mai des pisicile devin agresive atunci când sunt speriate sau le este frică de ceva. Când în calea lor apare un potențial pericol, creierul pisicii activează modulul de supraviețuire.

4. Pisica te mușcă dacă jocul a mers prea departe. Jocurile de-a vânătoarea sunt destul de inofensive la început, dar atunci când spiritele se încing, să nu te mire că pisica își manifestă comportamentul agresiv.

5. Pisica te mușcă pentru a-ți atrage atenția. Acordă-i un minut de atenție, fiindcă merită asta și o face din cele mai sincere considerente. Nu uita că suntem responsabili pentru cei pe care i-am îmblânzit.

6. Pisica te mușcă instinctiv. Nu uita că pisica se trage din neamul felidelor, din care fac parte râsul, pantera, tigrul, leul, leopardul, jaguarul, puma. Și uneori pur și simplu se lasă ghidată de instincte.

7. Pisica te mușcă din cauza tulburărilor de ordin sexual. În perioada când pisicile devin active sexual ele se comportă ciudat. Și pot să te muște involuntar anume din cauza acestui disconfort.