Nu lua pisica în pat: Iată ce se întâmplă dacă dormi cu pisica!

Pisicile pot construi o prietenie puternică și de lungă durată cu omul. Studiile au demonstrat că oamenii care au avut în copilărie pisici, dezvoltă mai puține alergii, au un grad înalt de empatie și aptitudini sociale mai bune decât cei lipsiți de acest privilegiu. Și totuși, oamenii de știință consideră că dormitul lângă pisică este periculos. Iată de ce nu se recomandă să faci acest lucru.

1. Pisicile aduc paraziți în pat

Chiar dacă sunt frumoase și drăgălașe, pisicile rămân purtătoare de paraziți, la fel ca omul și oricare alt animal. De exemplu, toxoplasmoza afectează atât omul, cât și pisicile. Paraziții intestinali, la fel. Acarienii, la fel. Pentru a minimiza riscul de a contracta infecții bacteriene sau paraziți, nu lasa pisica să se tolănească pe lenjeria de pat.

2. Pisicile aduc murdărie în pat

Dormitul cu pisica nu e foarte igienic. Pisica aduce noroi, praf, nisip, blană, salivă și alte fluide biologice nu tocmai plăcute. Iar ele ne afectează atât sănătatea, cât și calitatea somnului, chiar dacă nu observăm acest lucru. De exemplu aproape o treime din oameni au reacții alergice la pisici sau la câini, care se manifestă mai mult sau mai puțin. Deci ai putea avea alergii ușoare și stare de rău fără să-ți dai seama că e de la pisică.

3. Pisicile ne tulbură somnul

Mulți proprietari de pisici afirmă că se simt mult mai bine dacă felina doarme alături de ei. Din spusele lor, micul patruped îi ajută să se relaxeze și să adoarmă mai ușor, iar un somn odihnitor înseamnă întotdeauna o stare de bine. Sună bine, dar nu e chiar așa. Un studiu realizat de Mayo Clinic Sleep Disorders, a demonstrat că oamenii care dorm cu pisica suferă mai des de tulburări de somn. Iar starea de bine nu e decât rezultatul propriilor convingeri.

Citește și: Micul protector al familiei: Cum pisica detectează spiritele din casa ta?