Nu crede pe nimeni: 5 sfaturi populare care de fapt NU funcționează!

Internetul este foarte generos când vine vorba de sfaturi și recomandări. Cred că am citit mii de sfaturi de-a lungul timpului, dar ele nu se termină niciodată. Sfaturi utile, sfaturi super utile, sfaturi inutile, sfaturi de dragul sfatului, sfaturi dăunătoare, sfaturi de la deștepți și sfaturi de la mai puțin deștepți. Un lucru e cert, nu știi dacă sunt bune până nu încerci. Și totuși, iată câteva sfaturi care sună logic și sunt foarte populare, dar din păcate nu funcționează.

Sfaturi care de fapt nu funcționează

1. Dacă te uiți la imaginea de mai jos, totul e clar și cuprinzător. Însă inutil. În realitate îți va fi greu să petreci legumele prin gaura tocatorului și îți va lua mult mai mult timp decât de obicei. E un truc care arată bine numai de pe desktop și nu are legătură cu viața reală.

2. Un alt truc care dă bine pe youtube, dar nu este practic în viața de zi cu zi e legat de căpșune. Se spune că pentru a curăța mai repede o căpșună trebuie să o străpungi cu un tub. Pe bune? Oare nu e mai simplu să rupi codița fără să deteriorezi fructul?

3. Tot ei spun că dacă ții bateriile în frigider, acestea îți vor servi pentru mai mult timp. FALS. Bateriile trebuie păstrate la temperatura camerei, pentru că oscilațiile de temperatură le pot deteriora.

4. De asemenea, mulți autori de lifehack-uri promovează ideea că pentru a tăia roșiile cherry trebuie să le pui într-o farfurie, să le acoperi cu alta și să petreci cuțitul printre farfurii. Adică să le tai pe toate simultan. Dacă vrei să irosești niște roșii, încearcă.

5. De asemenea, se spune că nu e neapărat să măsori blugii pentru a găsi mărimea potrivită. E suficient să înfășori talia blugilor în jurul gâtului – dacă se ating capetele atunci ți se potrivesc. Metoda ajută, dar numai dacă ai silueta subțire.