Nu ai văzut niciodată ceva mai drăguț: albinele care dorm în polen au cucerit tot internetul

Îți este frică de albine? Dacă da, poate ar trebui să vezi câteva fotografii cu albinele care dorm în flori. Ai putea să-ți imaginezi o albină pufoasă învelită în polen?

Fotograful, Joe Neely, va schimba probabil felul în care percepi albinele și te vei îndrăgosti, cu siguranță, de aceste insecte. Joe a fotografiat două albine care dormeau într-o floare și este cel mai drăguț lucru pe care îl poți vedea în Internet azi.

Însoțit de logodnica sa, Nicole, Joe a ieșit la plimbare pentru ca să fotografieze flori de mac. S-au oprit lângă o autostradă pentru a fotografia niște flori roz și au găsit o nalbă portocalie ascunsă. Albinele bâzâiau și Nicole a observat că unele flori aveau albine înăuntrul lor, dar insectele nu se mișcau.

Diadasia diminuta este acea specie de albine care doarme câteva ore în globul nalbei portocalii. Acesta nu e un „obicei” obișnuit al tuturor albinelor, ci doar câteva specii fac acest lucru după ce își termină munca. Brandon Hopkins, de la Universitatea de Stat din Washington, explică că albinele nu au pleoape, dar încetează să-și miște antena și chiar se culcă lateral.

Joe s-a apropiat de insectele adormite, fiindcă dorea să se asigure că ele sunt în viață. Toate florile erau ocupate, iar o albină se afla în exterior.  Așa că ea s-a târât spre floarea deschisă și s-a alăturat celeilalte albine. Se mișca ca o persoană beată, și în cele din urmă s-a culcat și ea.

Albinele sunt polenizatori importanți și avem nevoie de ele pentru a ne proteja culturile. Aproximativ o treime din alimentele pe care le consumi în fiecare zi se bazează pe polenizarea albinelor. Posibil îți este frică de aceste insecte zumzăitoare, dar de fapt tu ai nevoie de ele.

Fără albine, nu vom avea suficientă mâncare pentru a supraviețui. Sperăm că aceste fotografii drăguțe îți vor schimba părerea și vei avea mai multă grijă de albine și de rolul lor în natură.

Fiecare are dreptul să se odihnească, după o muncă grea

Petalele moi ale nalbei sunt perfecte pentru a trage un pui de somn

Ființe adorabile!