Află acum TOP 15 recorduri mondiale Guinness pentru anul 2022

Probabil că nu există persoană în lume care să nu fi auzit despre Cartea Recordurilor Guinness. Aceasta este o carte unde se înregistrează cele mai diverse și neobișnuite realizări ale oamenilor, animalelor, precum și a celor mai neobișnuite fenomene.

Cartea a apărut în 1955, atunci când Hugh Beaver, inginer și industriaș de meserie, a decis să creeze o bază de date. Acolo urmau să fie salvate toate informațiile cu privire la diverse recorduri și fenomene. El a creat această carte pentru a pune capăt disputelor dintre oameni. Până în prezent, această carte conține peste 45.000 de înregistrări. Astăzi, am decis să vorbim anume despre cele care au fost înregistrate recent, în 2022. Rămâi cu noi, va fi interesant!

Cea mai bătrână femeie din lume

Pe 2 ianuarie 2022, cea mai în vârstă femeie din lume și-a sărbătorit ziua de naștere. Cu această ocazie ea a stabilit și un record mondial. Kane Takaka împlinise 119 ani ! Dar din păcate, în luna aprilie, femeia din Japonia a decedat în azilul de bătrâni , acolo unde a locuit 17 ani.

Pilotul de curse din China

Wang Dongjiang, un pilot de curse chinez în vârstă de 58 de ani, a stabilit un nou record, plutind non-stop pe un lac înghețat. El a parcurs 6,23 kilometri în 15 minute, timp în care mașina lui a făcut 23 de ture. Acest om este un pilot profesionist de curse și a câștigat anterior mai multe premii.

Călătorește în jurul lumii cu propriul său avion

În august 2021, Zara Rutherford, în vârstă de 19 ani, a pornit cu propriul avion într-o călătorie în jurul lumii. Aventura ei a durat 155 de zile, timp în care a vizitat 31 de state, 5 continente. În această călătorie, ea a parcurs 52 de mii de kilometri, care au devenit un record mondial demn de cartea Guinness.

Cel mai dedicat angajat al companiei

Un bărbat de 100 de ani pe nume Walter Ortmann locuiește în Brazilia. În 2022, el a fost recunoscut drept cel mai dedicat angajat pentru că el  a lucrat în aceeași companie timp de 84 de ani! Și-a început cariera la vârsta de 15 ani, fiind curier, iar în cele din urmă a devenit director de vânzări. Cel mai interesant este că acesta nici nu planifică să se pensioneze.

Proiectul internațional de artă „Picture of the World”

„Picture of the World”, creat în Kazahstan, este un proiect internațional, la care au participat un număr mare de oameni. În procesul de creare a unui tablou, pensula trecea din mână în mână la diverse persoane. Astfel, pânza a fost umplută cu o mulțime fragmente micuțe de desen. Aceste picturi nu aveau nicio legătură una cu alta. Astfel, pânza de 4 x 1,27 metri s-a transformat într-o adevărată operă de artă, în care fiecare și-a lăsat amprenta.

Piramidă din pahare de sticlă

Piramidele din pahare de sticlă, sunt folosite cel mai des pentru a crea spectacole frumoase la diverse evenimente. Angajații unui hotel din Dubai au stabilit cel mai mare record în crearea unei astfel de piramide. Ei au folosit zeci de mii de pahare și mai exact – 54 740 la număr. După 5 zile de muncă, piramida avea o înălțime de 8,23 metri. Aceasta chiar arată uimitor.

Baterie din lămâie

Cea mai mare baterie de lămâie a fost construită în februarie 2022 de oamenii de știință de la Royal School of Chemistry. Sună ciudat, nu-i așa? Dar s-a dovedit că lămâile într-adevăr pot conduce electricitatea. Oamenii de știință au folosit 2923 de lămâi și le-au tăiat în jumătate. Mai apoi,  le-au atașat benzi de zinc și cupru și le-au conectat între ele. Sucul de lămâie, în acest caz, a jucat rolul unui electrolit, iar zincul și cuprul au devenit electrozi. Ca rezultat, o astfel de baterie a generat o tensiune de peste 2300 de volți.

Urcând scările pe mâini

Un locuitor din Nepal, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness deoarece a coborât scările cu mâinile. În 12,65 secunde, a reușit să facă 50 de pași foarte profesionist. Un astfel de record va fi greu de bătut, deoarece pentru a-l finaliza trebuie să ai nu numai mâini puternice, ci și încheieturi foarte rezistente.

Întinderi la elicopter în loc de bară

Un bărbat de origine armeană, Roman Sagdaryan a decis să stabilească un record la trageri. Dar în cartea recordurilor găsești un număr foarte mare tipuri de trageri, așa că el a ales unul destul de original. El a atârnat pe un elicopter și a reușit să se ridice de 23 de ori. Sarcina a fost complicată din cauza că elicopterul se mișca. Plus la asta, vremea ploioasă nu era deloc în favoarea lui.

Ping-pong cu un robot

Să joci ping-pong cu un robot și să stabilești în același timp un record mondial ? Acest lucru a făcut chinezul pe nume Yun Feng. S-a jucat cu un robot care a lovit mingea. În timpul jocului, chinezul a lovit mingea de 6241 de ori și nu a ratat niciodată. Nu e de mirare că se spune că printre chinezi sunt cei mai puternici jucători de ping-pong.

Să învârți mingea

Cu siguranță ai văzut măcar o dată cum sportivii învârt mingea pe deget și o țin în această poziție pentru o vreme. Un canadian a reușit să stabilească un record mondial. Acesta, în schimb, a decis să-și complice sarcina. Și-a prins o periuță de dinți în gură și a învârtit mingea pe ea. Drept urmare, mingea s-a învârtit timp de 1 minut și 13 secunde. Aceasta a căzut doar pentru că și-a pierdut din viteză.

Trei ore în poziția copacului

Poza copacului este o postură de yoga de bază, care necesită multă rezistență. Pentru a îndeplini această poză, trebuie să stai pe un picior și să-ți menții echilibrul. Mulți oameni nu pot rezista în această poziție nici măcar un minut. Dar deținătorul recordului din Nepal a reușit să stea în poza copacului timp de 3 ore și 50 de minute. Se pare că putea să stea cu ușurință mai mult, dar oricum recordul fusese deja stabilit.

Turn din ouă

Cartea Recordurilor Guinness este interesantă prin faptul că poți găsi în ea multe recorduri neobișnuite, care nu au nicio semnificație. Din aceste recorduri aparține și cel stabilit de Mohammed din Yemen. El a reușit să construiască un turn cu 4 ouă de găină punându-le unul peste altul. Pentru a învăța cum să facă asta, probabil că a trebuit să piardă mult timp, dar rezultatul a fost destul de impresionant.

Morsa din Lituania

Valerian Romanovsky, deținătorul din Vilnius a unui record mondial, a primit titlul de morsă după ce a putut să petreacă până la 3 ore într-un recipient plin cu gheață și, cel mai important, să supraviețuiască! Recipientul cu gheață a fost expus pe piața principală din Vilnius, astfel încât toți cei care treceau pe acolo să se uite la bărbat.

O ieșire la bară demnă de record mondial

Omul puternic chinez a stabilit un nou record pentru trageri pe bara orizontală. Acest exercițiu include două mișcări simultan – tracțiune verticală și flotări pe bancă și prin urmare, necesită o pregătire serioasă. În acest proces, deținătorul recordului într-o oră a reușit să facă 402 de repetări.

În concluzie, fiecare record din Cartea Recordurilor Guinness este interesant în felul său. Dar trebuie să ne amintim că în spatele celor mai multe dintre ele se află munca grea și determinarea unor persoane. Orice persoană, reprezentant al oricărei profesii, poate intra în cartea recordurilor. Pentru asta, trebuie doar să găsească ceva uimitor care să arate întregii lumi!