Nimic superfluu: regulile minimalismului de la adepții stilului

Minimalismul în forma sa cea mai pură poate părea prea simplist sau chiar “steril”. Dar tendințele de consum rațional și de aglomerare a locuinței schimbă încet-încet modul în care ne gândim la cantitatea de lucruri de care avem cu adevărat nevoie în viața de zi cu zi. Minimalismul ajută la reducerea “dezordinii vizuale” și ne face viața un pic mai ușoară. Adepții acestui stil au explicat regulile de bază ale minimalismului. Crearea unui interior care să nu fie dezordonat necesită atenție și precizie: spațiile trebuie să fie pline de aer și lumină, obiectele trebuie să aibă o geometrie clară, iar nuanțele și materialele trebuie să fie în armonie unele cu altele.

Materiale naturale

În interioarele laconice, se folosesc numai materiale naturale. Sunt potrivite betonul, piatra, metalul și sticla. Lemnul este adesea folosit pentru a face sisteme de depozitare, piese de perete, mobilier și multe altele.

Sistem inteligent de depozitare

Pentru a vă păstra casa ordonată, trebuie să luați în considerare sistemele de depozitare. În mod ideal, dulapurile ar trebui să se “dizolve” în încăpere. De exemplu, mobilierul încastrat cu fronturi în culoarea peretelui poate fi proiectat fără mânere pentru a crea iluzia unui spațiu gol.

Accente și textile laconice

Pentru ca minimalismul să nu pară impersonal și steril, trebuie să adăugați accente în interior. Unul dintre pereți poate fi decorat cu un tablou, un poster sau o fotografie. Ar putea fi, de asemenea, un panou realizat din materiale naturale cu o temă abstractă. Textilele trebuie să se potrivească cu nuanțele mobilierului sau ale pereților, ca și cum s-ar dizolva în interior. Stilul se caracterizează prin utilizarea jaluzelelor, a rulourilor fine și a draperiilor tradiționale monocrome.

Albul corect

Albul și nuanțele de gri sunt culorile principale ale minimalismului. Cu toate acestea, albul pur creează o atmosferă prea rece și deprimantă dacă toți pereții sunt acoperiți cu el. Soluția: luați în considerare diferite nuanțe ale acestei culori, cum ar fi albul cald, care arată ca laptele cu un strop de cafea.

Lumina reflectată

Iluminarea influențează percepția culorii într-un interior. Este important să depuneți eforturi pentru ca lămpile să nu fie vizibile, iar lumina să fie reflectată. Pentru a face acest lucru, sursa este îndreptată către suprafață, care, la rândul său, reflectă razele și le oferă o nouă nuanță. Dacă doriți să instalați o sursă de lumină suplimentară care acționează ca un accent sau un obiect de artă, desigur, nu trebuie să o ascundeți.

Interioarele minimaliste, în mod paradoxal, nu sunt cel mai ușor stil. Amenajarea unui spațiu este doar jumătate din bătălie; partea cea mai grea este menținerea stilului. Fiecare interior este o reflectare a stilului de viață al proprietarului, iar minimalismul nu face excepție.