Napoleon atacat de iepuri sau frica de a fi urmărit de gâște: 14 fapte ciudate care te vor lăsa perplex

Lumea în care trăim e neobișnuită. Ne impresionează frumusețea nemărginită a naturii și nenumăratele creații ale omului contemporan. Dar există și multe fapte ciudate în lume.

Știai că Napoleon a fost atacat de iepuri? Și că într-una din țările europene până în 1984 era interzis să mângâi câinele? În acest articol am adunat doar câteva dintre miile de fapte ciudate care există în lume.

Păianjenul-vegetarian există!

Majoritatea păianjenilor se hrănesc cu insecte, dar în America Centrală există o specie de păianjeni care se hrănesc doar cu frunze. Această specie are denumirea de Bagheera lui Kipling.

Benzile desenate cu Donald Duck au fost interzise în Finlanda până în anul 1970

În 1977, Comisia guvernamentală pentru politicile de tineret a decis interzicerea vânzării de benzi desenate cu Donald Duck. Potrivit comisiei, acest personaj nu este potrivit pentru copii, pentru că nu are pantaloni. Dar această interdicție nu a fost niciodată respectată.

În Regatul unit se realizează un recensământ anual de lebede 

Legea impune ca proprietarul britanic să fie stăpânul tuturor animalelor care trăiesc pe teritoriul său. Această lege a fost introdusă în secolul al XII-lea de regele Eduard al IV-lea, care susținea că deținea toate lebedele care locuiesc pe malurile Tamisei. Astăzi, această lege are un sens simbolic. Un recensământ de lebede se realizează în fiecare an la începutul lunii iulie. Muncitorii ridică cu grijă păsările din apă pentru a le identifica și pentru a introduce în listă noile generații de lebede.

Pisicile au 5 degete pe lăbuțele din față și 4 pe cele din spate

Pe lăbuțele din față ale pisicii există o a cincea gheară, care le permite să facă față urcărilor dificile și asigură o mai bună prindere. E folosită această gheară doar când este necesar.

Căsătoria postumă este legală în Franța

În Franța te poți căsători cu o persoană care nu mai este în viață. În fiecare an, sunt multe solicitări! O practică similară există și în China și Sudan.

Timp de 60 de ani, în Islanda era interzis să mângâi câinii

În 1924, a fost interzisă mângâierea câinilor în Islanda, deoarece ei au paraziți care provoacă infecții intestinale grave și pot duce chiar la orbire. În 1984, această normă a fost abolită, dar astăzi în Islanda pisicile sunt mai îndrăgite decât câinii.

În Scoția, există 421 de sinonime pentru cuvântul „zăpadă”

Numărul extrem de mare de cuvinte existente pentru a indica un fenomen atmosferic este cu adevărat unic. Un cuvânt este folosit pentru a descrie zăpada grea, altul este folosit pentru a descrie zăpada lentă, iar al treilea este folosit pentru a descrie o furtună. Există, de asemenea, un cuvânt care descrie zăpada amestecată cu apă…

În America, un câine a condus orașul timp de 10 ani

Sanol, este un oraș mic din California. Timp de 10 ani, acest oraș a fost condus de câinele Bosco, un hibrid de Labrador și Rottweiler. A fost o strategie bună a localnicilor care au profitat de neajunsul sistemului electoral.

Lego – compania care produce cel mai mare număr de anvelope din lume

Nici Michelin și nici Goodyear nu produc cel mai mare număr de anvelope. Iar faimosul brand Lego produce nu doar jucării. El face cel mai mare număr de anvelope, care, totuși, sunt concepute pentru a fi instalate pe mașinile Lego.
Paraskavedekatriafobia – frica de Vineri 13

Acest termen a fost creat de Dr. Donald Dossy, fondatorul Centrului pentru Combaterea Stresului și Fricii. El le-a explicat pacienților săi că își vor învinge frica, în momentul în care vor putea pronunța corect acest termen. Dar această metodă nu este susținută de medicina modernă.

Personajul Pokemon inspirat de la Bruce Lee și Jackie Chan

Numele lui este Hitmonley și are o legătură strânsă cu artistul marțial modern Bruce Lee. Specializarea lui este lupta corp la corp.

Struții au ochii mai mari decât creierul

Într-adevăr, un struț are ochii de dimensiunea unei bile de biliard. Spațiul ocupat de globurile oculare este atât de mare încât creierul nu poate fi mai mare decât o nucă. Chiar și masa creierului este de două ori mai mică decât cea a ochilor!

Motoserinul era un instrument folosit la naștere

Motoseriul era utilizat în caz de complicații în timpul nașterii, când se excludea metoda cezariană. Această operație se numea simfiziotomie.

Antideafobie – frica unei persoane față de gâsca care îi urmărește fiecare mișcare

Aceasta frică nefondată apare atunci când ți se pare că o gâscă te urmărește fără să știi asta. Termenul a fost inventat de designerul, Gary Larson.

Napoleon atacat de iepuri

În 1807, pentru a celebra Pacea de la Tilsit, Napoleon Bonaparte a organizat o vânătoare imperială. Pentru aceasta au fost aduși sute de iepuri sălbatici. În timpul vânătorii, a avut loc un caz destul de ciudat. Napoleon se pregătea deja să facă prima sa împușcătură, dar iepurii s-au adunat inexplicabil într-o turmă și au început să fugă spre el. Împăratul, speriat, a luat-o la sănătoasa. Niciun conducător, care deținea o așa putere, nu a fost atacat de iepuri!

Test de frumusețe

În zilele noastre, nu ducem lipsă de lucruri bizare. Spre exemplu, ca acest test, care măsoară proporția elementelor faciale. Cu cât e mai proporțională fața, cu atât ea e mai frumoasă. Pur și simplu puneți degetul arătător pe gură și nas, ca într-un gest de „tăcere”. Cu cât buzele sunt mai apropiate de deget, cu atât nasul, bărbia și buzele sunt mai proporționale între ele.