De ce toate ceasurile din reclame indică aceeași oră și alte 19 curiozități care îți vor da lumea peste cap!

Deși în aparență nimic nu ne mai poate uimi, lumea care ne înconjoară continuă să ne facă noi și noi surprize. În ce țară să te muți dacă ți-e frică de șerpi, ce s-a întâmplat cu hainele lui Marie Curie la aproape 100 de ani de la moartea acesteia și ce de ce în toate spoturile publicitare ceasul indică ora 10:10? Răspunsurile la toate aceste întrebări le vei afla în continuare.

Curiozități despre lumea înconjurătoare

#1. Dacă vei studia un pic mai atent spoturile și panourile publicitare, vei observa că ceasurile afișate acolo indică ora 10:10. Dacă nu crezi, caută pe google cuvântul ceas și vei obține sute de imagini cu ceasuri setate la această oră. E vreun complot la mijloc? Aproape. E mai degrabă un truc folosit de specialiștii în marketing pentru a crește vânzările. Acele ceasului imită forma unui zâmbet, creând o percepție pozitivă despre produs.

#2. Irlanda este singura țară europeană în care nu există șerpi. Ce zici, ne facem bagajele?

#3. Cercetătorii au demonstrat că aproximativ 16 milioane din populația actuală a planetei sunt descendenți direcți a lui Ginghis Khan.

#4. Ochiul unui struț este mai mare decât creierul său.

#5. Sticla se poate obține nu doar dintr-un amestec de nisip cu bicarbonat de sodiu. Practic, orice material care se topește poate fi transformat în sticlă. Dar materialul topit trebuie răcit înainte ca moleculele să se rearanjeze.

#6. Rezultatele unei anchete realizate în diferite țări ale lumii arată că 2/5 persoane se căsătoresc cu prima lor dragoste. Iar fiecare a cincea pereche a făcut cunoștință pe rețelele de socializare. Tot rețelele de socializare reprezintă cauza la o treime din divorțuri.

#7. Deși au trecut aproape 100 de ani de la moartea acesteia, hainele lui Marie Curie în continuare sunt radioactive.

#8. Scaunul electric a fost inventat de un dentist.

#9. Transpirația nu are miros, pentru că în esență e vorba de apă. În schimb, miros bacteriile care interacționează cu secreția eliminată de organism.

#10. Singurul animal de companie care nu este menționat în Biblie este pisica.

#11. Un islandez din 10 a scris și a publicat cel puțin o carte în viața sa.

#12. De fiecare dată când linge un timbru, un om consumă 1/10 dintr-o calorie.

#13. Biblia are propriul răspuns la veșnica dilemă: Cine a fost primul – oul sau găina? Conform Genezei 1:20-22, găina a apărut înaintea oului.

#14. Pentru fiecare tonă de pește prinsă în oceanele lumii, oamenii aruncă în ape câte 3 tone de gunoi.

#15. Pisicile nu simt gustul dulce din cauza unui defect genetic. Pur și simplu le lipsește gena corespunzătoare.

#16. Baghetele sunt lungi și subțiri pentru că în trecut militarii francezi aveau nevoie de o pâine pe care să o poarte în pantaloni.

#17. Pasărea fregată poate să doarmă în timp ce zboară.

#18. Caracatițele și calmarii au câte trei inimi.

#19. În medie, o persoană adoarme în 7 minute. Mă tot întreb, cine sunt acele persoane care reușesc să adoarmă în câteva secunde și coboară media atât de jos.

#20. Niturile de la jeanși au rolul de a spori rezistența blugilor și a le mări durata de viață. Pozițiile niturilor nu au fost alese întâmplător. Ele întăresc acele zone ale blugilor unde e mai mare riscul de rupere.

Citește și: De ce arabii importă nisip și cămile din Australia și alte 14 curiozități despre care nu ai știut până acum!