Modestia îl face pe om: Află cum arată soțiile celor mai bogați bărbați din lume!

În ciuda stereotipurilor, nu toate soțiile de miliardari duc o viață răsfățată. Deși pot să-și cumpere orice haine, își permit orice tratamente de frumusețe și pot să apeleze la orice chirurg, multe bogătașe își acceptă bătrânețea cu demnitate și nu cad în plasa consumerismului, spre deosebire de femeile cu posibilități financiare mult mai modeste. La urma urmei, cultura îl face pe om, nu banii pe care îi are sau hainele pe care le poartă.

#1. Astrid Menks

Soțul ei este celebrul investitor și om de afaceri, Warren Buffet, a cărui avere depășește 100 de miliarde de dolari. Warren Buffet a început să facă investiții la 11 ani și cu timpul a devenit unul din cei mai buni investitori din întreaga lume. Însă succesele sale amoroase au fost mai modeste decât cele profesionale.

Miliardarul s-a căsătorit cu prima soție în 1952 și a rămas căsătorit cu ea până în 2004, când aceasta s-a stins din viață. Însă de facto, cuplul nu mai trăia împreună de la sfârșitul anilor ’70, când Susan a decis să-și facă o carieră în showbiz.

În pofida despărțirii, cei doi au rămas în relații bune și anume Susan i-a făcut cunoștință lui Warren cu viitoarea lui soție, Astrid Menks, și a binecuvântat această relație. Warren Buffet s-a căsătorit a doua oară abia în 2006, când aleasa sa împlinise 60 de ani. Astrid participă rar la evenimente pompoase și își dedică cea mai mare parte a timpului carității. De altfel, cuplul dintotdeauna a trăit modest.

Perechea locuiește în casa pe care Warren a cumpărat-o în 1958, fără pază și sisteme de securitate. Până și casele vecinilor din clasa de mijloc arată de câteva ori mai scump. Și nu, ei nu sunt deloc oameni zgârciți. În 2010 cuplul a făcut cel mai generos act de caritate din istorie, donând peste 37 de miliarde de dolari.

#2. Hélène Mercier

Hélène Mercier este soția lui Bernard Arnault, președintele companiei Louis Vuitton, care se poate lăuda cu o avere de peste 157 de miliarde de dolari. Inima celui mai bogat om din Europa a cedat în fața frumoasei pianiste în anul 1990, când cei doi s-au căsătorit.

Hélène nu se implică deloc în afacerea soțului, spre deosebire de copiii lui Bernard din ambele căsătorii. Aceasta s-a dedicat familiei și pianului, susținând câte 20 de concerte pe an. Madame Mercier-Arnault recunoaște că s-a îndrăgostit de viitorul său soț în momentul în care a văzut cum acesta cântă la pian. Într-un anumit sens, istoria se repetă. Tatăl lui Bernard a fost afacerist, iar mama lui Hélène a fost cândva pianistă.

#3. Priscilla Chan

Mark Zuckerberg, fondatorul companiei Facebook, și-a cunoscut viitoarea soție în anii studenției. Priscilla învăța la facultatea de biologie, dar se pricepea și la programare. Și anume o glumă specifică despre coduri i-a unit în timpul unei petreceri studențești.

Priscilla a crezut din start în proiectul ambițios al iubitului ei, l-a susținut de la început și până la capăt și nu a dat greș. În mod simbolic, nunta acestora a avut loc a doua zi după ce Facebook a devenit public.

Astăzi cuplul educă doi copii și sunt un exemplu demn de urmat pentru toată lumea. Anume Priscilla a fost cea care l-a convins pe Mark să aloce mai mult timp carității. În 2015 cei doi s-au angajat public că pe parcursul vieții vor dona 99% din acțiunile lor la Facebook, estimate la 45 de miliarde de dolari pentru proiecte sociale și comunitare.

#4. Flora Pérez

În 2001, Flora s-a căsătorit cu Amancio Ortega, regele modei spaniole și cel mai bogat comerciant din lume, cu o avere estimată la 55 de miliarde de dolari. Compania lui deține peste 5000 de magazine de modă în 77 țări ale lumii, inclusiv magazinele Zara.

Amancio și-a ridicat imperiul comercial împreună cu fosta lui soție, Rosalia Mera, care în ciuda divorțului din 1986, a continuat să gestioneze o parte din afacere. Iar 2001, miliardarul s-a căsătorit cu Flora Perez, o angajată a companiei, care era mai tânără decât el cu 20 de ani.

#5. Liz Koch

Liz Koch este soția lui Charles Koch, președintele companiei Koch Industries, cu o avere totală de peste 46 de miliarde de dolari. Charles a preluat afacerea tatălui său, care cuprinde o gamă variată de domenii, începând cu prelucrarea petrolului și terminând cu activități de investiții.

Acesta și-a cunoscut soția cu mai bine de jumătate de secol în urmă. Cei doi sunt căsătoriți de 45 de ani și se pare că vor trăi împreună până la adânci bătrâneți. Soții rareori dau interviuri despre viața lor personală, dar publicul larg a evidențiat tandrețea cu care cei doi se privesc unul pe altul în timpul acestora.

#6. Diana Taylor

Diana Taylor este soția lui Michael Bloomberg, fondatorul companiei cu același nume și fostul primar al New York-ului. Averea acestuia depășește 50 de miliarde de dolari. Din punct de vedere legal, cei doi nu sunt căsătoriți, deși locuiesc împreună din 2001.

Iar când Michael Bloomberg a devenit primar al metropolei, Diana era considerată prima doamnă a orașului cu drepturi depline. Cei doi îndrăgostiți refuză să se căsătorească, având în spate câte un mariaj nereușit. Cu toate acestea, Michael și Diana sunt de nedespărțit.

#7. Lucinda Southworth

Lucinda Southworth este soția lui Larry Page, unul din cofondatorii Google, cu o avere totală de peste 67 de miliarde de dolari. Aleasa lui Larry provine dintr-o familie de intelectuali și este cercetătoare specializată în analiză biologică, cu performanțe științifice apreciate la nivel mondial.

Publicul larg nu cunoaște multe despre Lucinda, dar ea are un talent uimitor de a interesa pe toată lumea, fără să spună sau să facă nimic scandalos. Pentru că nu faima, ci modestia îl face pe om.

Citește și: Bogaţii nu au copii… Ei au moştenitori: Cum arată 10 cele mai bogate femei din lume și care este secretul lor?