Micul protector al familiei: Cum pisica detectează spiritele din casa ta?

Pisica e una din cele mai enigmatice creaturi de pe glob. Anticii o venerau, medievalilor le era frică de ea, iar omul contemporan o adoră. Deasupra acestor pufoșenii mustăcioase întotdeauna a plutit un aer sacru și misterios. Pisicile au fost ridicate la rang de divinitate în Egipt și Thailanda, iar unii oameni le consideră sacre până în prezent.

În jurul acestor animale au fost construite sute de legende, mituri și teorii. Se zvonește că pisicile sunt conectate la lumea spirituală, apără casa de forțele răului, fac legătura dintre lumea noastră și lumea de dincolo, au puteri tămăduitoare și se pot lăuda cu al șaselea simț. Oara toate astea nu sunt decât un mit? Și dacă da, de ce anume pisica?

Pisica vede spirite?

Care sunt semnele că pisica a detectat prezența spiritelor rele în casa ta? Simțind prezența unui duh în casă, pisica îi studiază natura, mișcările, dar și cât de periculos este. Ea poate ocoli în mod deliberat un anumit loc sau, dimpotrivă, să-i acorde prea multă atenție. Pisica poate să miaune agresiv, cu privirea ațintită spre perete sau să sară în sus fără motiv.

Ea poate să scrâșnească din dinți și la tine sau să te privească cu ochi speriați dacă ai adus energie negativă în casă, de exemplu, o haină, un obiect împrumutat sau un cadou de la o persoană care îți dorește răul.

Dacă pisica a renunțat la mâncarea obișnuită sau la jocuri, iar veterinarul spune că e perfect sănătoasă, se prea poate să ai un oaspete nedorit în casă sau obiecte încărcate cu energie negativă.

Uneori felina dispare pe câteva zile. În acest caz, pisica fie încearcă să ia energia negativă împreună cu ea, fie nu se descurcă. De altfel, pisica nu-și alege întâmplător stăpânul. Adu-ți aminte când patrupedul tău favorit a apărut în casă. Deseori se întâmpla ca pisica să apară într-un moment greu din punct de vedere emoțional. După un divorț, într-un moment de criză spirituală sau financiară (de exemplu, așa s-a întâmplat cu pisoiul meu).

Pisicile au o abilitate excepțională de a converti energia negativă în energie pozitivă. Ele simt atât traumele de natură fiziologică, cât și cele de natură spirituală și sunt gata mereu să-ți vină în ajutor pentru a-ți ameliora durerea.

Pisicile simt durerea?

Pe lângă capacitățile lor extrasenzoriale, o altă super putere a felinelor este simțul mirosului. Datorită acestuia, pisicile pot să simtă apariția unei boli încă de la primele simptome, când nici măcar nu îți dai seama ce se întâmplă.

În momentul în care există dereglări în organism, are loc o reacție microbiologică specifică, corpul emană anumite mirosuri, iar pisica e în stare să le sesizeze și să le interpreteze.

Ai observat că atunci când ești răcit, mica pufoșenie domestică se tot învârte în jurul tău? Nu, pisica nu caută afecțiune. Cel mai probabil, ea a simțit temperatura ridicată a corpului tău și vrea să te consoleze. Căutând cel mai cald loc, pisica se așează acolo unde ai febră. Multe boli încep cu inflamație și febră în partea bolnavă a corpului și în țesuturile adiacente.

De altfel, savanții au demonstrat că frecvența cu care torc pisicile (25-100 Hz) stimulează producția de calciu în organismul uman, ceea ce contribuie la recuperarea mai rapidă a țesuturilor osoase după diferite traume și accidente.

De ce pisica doarme lângă mine?

Unii oameni dezvăluie că se simt mult mai bine dimineața dacă pisica doarme alături de ei. Lăsând deoparte misticismul, experții afirmă că există și o explicație logică a acestui fenomen. Pisica activează efectul placebo și oamenii se simt mai energici datorită propriilor convingeri.

Pe de altă parte, pisica te ajută să te relaxezi, iar un somn liniștit și odihnitor implică întotdeauna o stare de bine ziua următoare. Printre altele, oamenii de știință au demonstrat că vibrațiile emise de pisici atunci când torc, au un efect benefic asupra stării emoționale și psihologice a unei persoane. Torsul pisicilor normalizează tensiunea arterială, activează zonele creierului responsabile de plăcere și ajută la depășirea insomniei și depresiei.

În timpul somnului pisicile sunt mai vulnerabile ca niciodată, așa că dacă patrupedul tău se culcă lângă tine sau în brațele tale, înseamnă că te iubește foarte mult și se simte protejat. Mai multe despre gesturile pisicilor poți citi în articolul de mai jos.

Citește și: Ce vrea pisica să-ți spună? 15 obiceiuri enervante, care trădează atașamentul ei față de tine!