Lumea are nevoie de așa eroi! Acest tânăr de 26 de ani dă viață lacurilor poluate din India

Potrivit ultimelor date disponibile, lumea se confruntă cu cea mai gravă criză a apei – 844 de milioane de persoane nu au acces la apa curată. Una dintre principalele probleme care provoacă acest lucru este poluarea apei.

Din fericire, există oameni precum, Ramveer Tanwar din India, care nu pot închide ochii la această problemă și care au decis să ia măsuri.

Noi suntem uimiți de povestea acestui tânăr indian, care a vrut să-și ajute satul și oamenii și a salvat zeci de lacuri.

Există supereroi în viața reală cărora le pasă de apă

Într-o zi, Ramveer Tanwar, în vârstă de 26 de ani, și-a dat seama că lacurile din apropierea locului în care se juca cu prietenii săi când erau copii, începuseră să dispară.

De asemenea, o mulțime de zone umede au fost poluate și au devenit în schimb zone de dumping. El a decis că este timpul să schimbe acest lucru și să le spună oamenilor despre importanța de a avea apă curată.

La început nu a fost ușor să-i convingă pe săteni.

Ramveer le-a spus elevilor să-și avertizeze părinții despre problema existentă legată de poluarea și conservarea apei. Din păcate, acest lucru nu a funcționat, deoarece sătenii au refuzat să creadă că ar putea să rămână fără apă.

Dacă nu vine muntele la Ramveer, atunci Ramveer merge la munte.

După aceasta, Ramveer a decis că trebuie să facă asta de unul singur. Așa că a mers din casă în casă, la fiecare sătean, pentru a explica problema epuizării resurselor de apă pentru ei.

Ulterior, le-a spus elevilor să își aducă părinții împreună în fiecare duminică într-un loc special, unde va ține o discuție și va sugera metode pentru conservarea apei.

În cele din urmă, sătenii au început să-și dea seama de problema cu care se confruntă.

Efortul său a fost recunoscut de autorități, iar reuniunile au fost numite oficial „Jal Chaupals”.

Răbdarea și munca grea vor fi mereu răsplătite.

În 2015, Ramveer și echipa sa de voluntari, elevii săi și părinții lor au eliminat toate gunoaiele din acest iaz. Nu numai că l-au curățat, dar au și plantat copaci tineri în jurul său. Mai târziu, au invitat administrația locală să vină să vadă această restaurare glorioasă.

Vestea bună s-a răspândit repede și destul de curând, mulți oameni din alte sate și comune au început să vină la Ramveer pentru a cere ajutor pentru restaurarea lacurilor lor locale.

Un sistem de filtrare inteligent și bine gândit

Datorită ajutorului multor voluntari și entuziaști, zeci de lacuri și bălți au fost restaurate.

Cel mai important lucru în curățarea zonelor umede a fost prevenirea poluării ulterioare.

După ce apa este curățată, echipa sapă o groapă separată pentru a colecta gunoiul. Apoi instalează un sistem de filtrare dublă: un filtru format din scânduri de lemn și un petic de ierburi, pentru a împiedica bucățile de gunoi mai mari și mai mici să se acumuleze în apă, pe viitor.

Gropile și filtrele sunt curățate regulat o dată pe săptămână.

Călătoria continuă.

Ramveer a dorit să-și continue încercarea de a curăța și păstra apa în India și a trebuit să îndeplinească multe funcții. Guvernul l-a ajutat și a înființat organizații numite „Armata apei subterane” în fiecare district al statului său.

Iar tânărul erou este acum coordonatorul districtului său. Împreună se concentrează pe conservarea apei în zonele lor.

Din păcate, guvernul nu are fonduri pentru aceste tipuri de programe de conștientizare, iar Ramveer a fost nevoit să investească banii proprii pentru a continua ceea ce a început.

Ce părere ai despre această poveste interesantă? Care este situația apei în țara ta? Lacurile sunt poluate? Oamenii încearcă să le curățe?