Lucru incredibil pe care îl face acest fermier din Kenia: este un exemplu demn de urmat !

În Kenya, din cauza căldurii teribile și a lipsei de apă, nu doar oamenii, ci și animalele suferă. Fermierul local Patrick Kilonzo Mwala a decis să le ajute. Acesta a organizat aprovizionarea regulată cu apă în locurile de adăpare pentru animalele sălbatice.

De patru ori pe săptămână, Patrick aduce apă într-un loc unde animalele sălbatice se adună pentru a bea în timpul sezonului uscat. Datorită muncii sale, elefanții, zebrele, leii, bivolii și alte animale pot obține suficient lichid care le va permite să supraviețuiască unei perioade dificile.

Pentru a livra apa valoroasă, domnul Mwala trebuie să parcurgă peste 45 de km într-o singură direcție.

El face acest drum aproximativ de 4 ori pe săptămână. Pentru a livra apă măcar odată, el are nevoie de 326 de dolari per vizită, De fiecare dată, fermierul aduce 12.000 de litri de apă pentru animale. Patrick colectează fonduri pentru implementarea asistenței pe pagina sa de Facebook. Domnul Mwala spune că animalele sunt obișnuite ca el să aducă apa. Adesea acestea își așteaptă mașina la groapa de apă, știind că vor primi porția.

În anul 2017, seceta a forțat guvernul kenyan să declare starea de dezastru național pe 10 februarie. Crucea Roșie a estimat că aproximativ 2,7 milioane de locuitori au nevoie de ajutor alimentar. Condițiile severe de secetă din Cornul Africii au lăsat peste 12 milioane de oameni în nevoie urgentă de asistență umanitară, relatează ActionAid. Domnul Mwala a fondat și TSAVO Volunteers, o organizație care conduce organizații de voluntariat în Parcul Național Tsavo West.

Bărbatul de 41 de ani vizitează și școlile locale pentru a vorbi copiilor despre fauna sălbatică care este moștenirea lor.

„M-am născut aici și am crescut cu animale sălbatice. Mereu am avut o pasiune pentru acestea”, spune el. „Am decis să educ acest lucru și în generațiile tinere. Astfel atunci când vor crește, vor putea să-și protejeze viața sălbatică.”

Într-adevăr, angajamentul său față de fauna sălbatică și moștenirea față de moștenirea neamului său este de nemăsurat. Este un exemplu pentru noi toți !

Dar tu ce părere ai despre acest gest al fermierului ? Așteptăm răspunsul tău mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !