Lista celor mai vândute băuturi nealcoolice dulci! Câte din ele ați încercat?

Nu-ți poți imagina viața de zi cu zi fără băuturi carbogazoase. Băuturile nealcoolice au devenit o parte integrantă a culturii de masă, au intrat în tradițiile bucătăriilor naționale. Omenirea a căutat să găsească o modalitate de a crea o alternativă la apele naturale de vindecare, iar în 1767 englezul Joseph Priestley a realizat pentru prima dată în mod independent o sticlă umplută cu apă spumantă. Producția de sodă este o industrie imensă în acest moment și vom introduce cele mai bine vândute băuturi răcoritoare din lume.

1. 7-UP
Pentru prima dată, o băutura populară a apărut acum în 1929. La început, a fost numită mult timp „Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda”. Charles Leiper Grieg a inventat-o ​​și a început să o producă. Inițial, citratul de litiu a fost inclus în compoziție, ceea ce promovează descompunerea nitraților. Această componentă a fost exclusă din compoziție abia în 1950. Acum este unul dintre cele mai populare tonice, iar sigla este recunoscută în întreaga lume.
2. Squirt
În 1938, episcopul Herber Bishop, care încerca să creeze limonadă, a descoperit o băutură complet nouă pentru lume. Este fără cofeină și pe bază de citrice. În 1941, a fost inventat un logo special, iar băutura a găsit rapid fani în diferite părți ale lumii. De-a lungul timpului, au început să fie produse mai multe băuturi pe bază de Squirt, iar el însuși a început să fie utilizat pe scară largă în cocktailuri. Este de remarcat faptul că de la începutul producției, ingredientele care o compun nu s-au schimbat. Aceasta dovedește încă o dată corectitudinea alegerii episcopului.
3. A&W
Băutura gazoasă este una dintre cele mai longevive de pe piața produselor nealcoolice. A început să fie vândută în farmaciile din Texas încă din 1885. Creatorul Charles Alderton a experimentat mult timp încercând să obțină un gust bogat de fructe. Multe legende sunt asociate cu numele său, dar este o abreviere formată din primele litere ale numelor fondatorilor companiei, Roy Allen și Frank Wright. Baza este siropul de porumb bogat în fructe, care conferă băuturii un gust special. Băutura americană a rezistat testului timpului și este acum vândută pe scară largă în toată America de Nord.
4. Sunkist
În 1979, au început să producă o băutură carbogazoasă pe baza sintezei de lămâie și portocală. Acesta a devenit un nume nou în lumea băuturilor răcoritoare. Creatorul, Mark Stevens, a lucrat mult timp cu compania Coca-Cola și apoi și-a creat propriul produs de autor. Noua băutură a început să fie creată în 1978. Mult timp petrecut testând, experimentând cu ingrediente, nivelul de carbonatare. După ce a trecut toate testele de laborator și a obținut o licență, Sunkist a fost reprezentat la New York. Gustul original a atras imediat atenția consumatorilor, iar băutura este încă una dintre cele mai bine vândute nu numai în SUA, ci și în Europa.
5. IBC
O companie independentă de fabricare a berii a început să producă o băutură gazoasă în 1919. Originalitatea sa constă în faptul că conține scoarța unui copac din familia laurului – sassafras. Coaja îi conferă băuturii un gust neobișnuit și o nuanțează de culoare roșiatică. De-a lungul timpului, IBC a fost clasificat drept bere de rădăcină și a devenit utilizat pe scară largă în diferite cocktailuri. Băutura a fost produsă în diferite variante, cu conținut diferit al componentelor principale. Compania a produs băutura până la începutul secolului 21, iar apoi din cauza falimentului a fost nevoită să vândă licența.
6. Barq’s
Una dintre cele mai vechi băuturi răcoritoare carbogazoase care a lovit rafturile în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. A fost un concurent direct la A&W. A fost inventată de Edward Bark, iar în 1898 a apărut sloganul băuturii – „Drinking Barq’s is good”. Băutura carbogazoasă a devenit populară în Statele Unite, iar după primul război mondial a fost exportată în țările europene. Sunt produse în conformitate cu multe rețete și fiecare are un gust unic, original. Unele dintre produse sunt îmbuteliate de compania Coca-Cola. Li s-a încredințat producerea unei băuturi cremoase și cu aromă de vanilie franceză.
7. Ginger Ale “Canada Dry”
În spațiul post-sovietic, băutura a apărut relativ recent, dar în lume a fost iubită de mult timp și beau cu plăcere pentru a-și potoli setea. A fost introdusă pentru prima dată în 2008 și a fost produs inițial de ”Orangina Schweppes Polska Sp. z. o. o.”. Scurt istoric: băutura a schimbat mai mulți producători, dar drepturile aparțin în continuare companiei canadiene Canada Dry Ginger. O parte din acțiunile aflate în mâinile familiei lui John J. McLaughlin. Băutura a apărut în Texas, dar a cucerit rapid nu numai piața nord-americană, dar este destul de populară și în țările asiatice, inclusiv în Japonia și Orientul Mijlociu.
8. Mountain Dew
Băutură foarte carbogazoasă de la PepsiCo. Te revigorează și reîmprospătează perfect. Nu e de mirare că numele este tradus prin „Roua muntelui”. A început să fie produsă în anii 1940 în orașul Knoxville. Gustul original răcoritor de fructe l-a făcut unul dintre liderii în produsele nealcoolice din America. A devenit atât de populară în Europa încât la un moment dat a fost produsă în fabricile britanice. În 2008, după reconstrucția companiei, a apărut un logo original modern. Sunt disponibile mai multe soiuri, dar băutura clasică galben-verzuie cu un set de componente inițiale rămâne populară.
9. Fanta
Cunoscuta băutură la nivel mondial, cu o aromă de portocală capricioasă, a apărut pentru prima dată pe rafturi în 1940, iar în 1960 drepturile au fost dobândite de Coca-Cola. La început a fost îmbuteliat în fabrici din Germania, dar apoi, din cauza embargoului și a izbucnirii celui de-al doilea război mondial, a început să fie produs exclusiv în Statele Unite. Creatorul „Fanta” este considerat a fi Max Kite, căruia nu i-a fost frică și a folosit ingrediente noi în producție. În timp, au început să producă o varietate de variante de aromă. Există băutura cu gust de mango, pere, dar portocala clasică rămâne liderul incontestabil.
10. Dr Pepper
Deliciosul „Dr. Pepper” a început să fie produs în 1885 și a devenit imediat parte a culturii societății americane. Este utilizat pe scară largă în filme pentru a evidenția originalitatea și pentru a promova stiluri de viață sănătoase. A fost vândut inițial în farmacii din statele americane ca băutură tonică. Multe legende sunt asociate cu numele, dar experții nu au ajuns la un consens. Unii spun că poartă numele și prenumele adevăratului Charles Pepper, care într-adevăr era medic. Alții susțin că numele reflectă iuțenie, deoarece în traducere „pepper” este piper/ardei. Logo-ul a fost scris pentru prima dată cu un punct, la care s-a renunțat la începutul anilor 1950.
11. Sprite
Coca-Cola Corporation a produs prima dată această băutură la fabricile lor din Germania în 1961, iar cei norocoșii din Statul Georgia au fost primii care au gustat Sprite. Incolor, cu un gust încântător de lămâie și lime, a îndrăgostit în sine imediat oamenii din Statele Unite. Creatorii l-au prezentat mai întâi ca apă de sodă cu aromă de lămâie și apoi, ca urmare a experimentelor, au primit un nou produs original. S-au gândit mult timp la un logo memorabil, iar în 1994 a apărut o inscripție care există și astăzi.
12. Pepsi
În 1998, farmacistul american Caleb Davis Brad a creat o nouă băutură care a rămas printre băuturile răcoritoare preferate din lume de mai bine de un secol. La început, el a numit-o după propriul său nume și a dezvoltat sigla corespunzătoare, iar băutura a primit numele actual în 1903. În timpul primului război mondial, compania a dat faliment, iar secretul lui Pepsi a devenit public. Abia în 1923, Brad și-a putut demonstra autoritatea în instanță.
23. Coca-Cola
Concurentul direct a lui Pepsi luptă în continuare pentru conducere în ceea ce privește vânzările mondiale de mai multe decenii. A început să se producă în 1886. De-a lungul istoriei sale, s-a schimbat de mai multe ori designul sticlei și al etichetei. Întreaga lume știa pe de rost sloganurile corporației care produce o băutura revigorantă. În ciuda apariției unui număr mare de băuturi carbogazoase mai ieftine, acest clasic rămâne printre liderii constanți. Multe modificări apar în linie, dar produsul clasic rămâne o prioritate pentru consumatori. A fost recunoscută în repetate rânduri ca fiind cea mai bună băutură nealcoolică a anului și a primit, de asemenea, numeroase premii la expozițiile internaționale.