Lift me up: reguli importante de știut pentru mai mult volum a părului

Drept sau creț, lung sau scurt, vopsit sau natural – indiferent de tipul de păr pe care îl ai, volumul la rădăcini – este mereu în favoarea ta. Prinde câteva sfaturi utile din partea redacției – eustiu.com – despre cum să obții volumul dorit și, cel mai important, cum să-l menții.

Spală corect părul
Șampoanele și balsamurile profesionale “pentru volum” nu sunt doar un truc publicitar, ci și o bază bună pentru coafarea ulterioară. Aceste produse îngroașă fiecare fir de păr, ceea ce duce la o creștere vizibilă a volumului natural (de altfel, balsamurile fără clătire funcționează într-un mod similar, uneori cu un ușor grad de fixare). Spre deosebire de produsele fără clătire, produsele de styling acționează pentru a crea și menține forma. Este cel mai bun mod în care părul proaspăt șamponat poate “ține” volumul, deoarece șamponul nostru spală secretul sebumului, produsele de styling și poluanții din mediul înconjurător, lăsând părul curat și ușor. Trucul secret pentru a crea un stil de durată este să renunți la balsam (desigur, folosește-l doar în cazuri excepționale). Aplicate pe păr cu cuticula deschisă după șamponare, produsele de styling vor acționa cel mai puternic și mai profund.

Produsele pentru amplificarea volumului
Atunci când creezi volum, este important să iei în considerare dacă părul tău este fin, mediu-subțire sau gros. Pentru părul fin sau de grosime medie, alege produse cu un nivel mai scăzut de fixare și cu mai puține ingrediente de îngrijire, deoarece părul ușor are nevoie de rezistență pentru a “ridica” și a menține volumul pe termen lung. Este o mare greșeală să vrei să “betonezi” părul fin cu produse cu fixare mare. Acest lucru nu trebuie făcut, deoarece părul va cădea pur și simplu sub greutatea produsului de coafat.

Se recomandă: produse de fixare medie sau ușoară și lacuri de fixare mobilă ca notă de finisare.

Așa-numitul păr rezistent, care este neted și elastic, poate provoca, de asemenea, probleme pentru purtătorul său. Dacă vă treceți degetele de-a lungul unei șuvițe de păr rezistent pe toată lungimea și pe lângă creșterea acestuia, nu puteți simți practic nicio diferență, deoarece cuticulele sunt foarte bine închise. Acest păr este excepțional de neted și strălucitor, dar și foarte rezistent la deteriorarea mecanică, ceea ce face dificilă crearea unor look-uri voluminoase sau a unor bucle de lungă durată.

Se recomandă: produse pentru volum – șampon și balsam, mousse-uri, geluri și spray-uri cu fixare puternică și foarte puternică.

Schimbă cărarea
Cu siguranță, fiecare are părul secționat, sau mai simplu spus despărțit de o „cărare” fie pe centru, fie în lateral. Odată ce se obișnuiește cu ea, părul se desface natural, ceea ce este cu siguranță un avantaj. Dezavantajul este că forța obișnuinței, ca și gravitația, le trage în jos, în timp ce tu trebuie să le ridici. Pentru a obține volum, schimbați cărarea în partea opusă și fixați cu lac de păr pentru a adapta firele la noua direcție.

Taparea părului
Desprinde stratul superior de păr și fixează-l astfel încât să nu te deranjeze. Înarmează-te cu o perie mare cu peri plați și piaptănă ușor șuvițele de la mijloc spre rădăcini (trei mișcări vor fi suficiente). Finalizează cu aplicarea fixativului. Când este gata, eliberează stratul superior, astfel vei ascunde cu succes micul truc.

Fă pe noapte un coc
După spălarea și uscarea ușoară a părului, strângeți suvițele într-un coc înalt și lejer. Dimineața, părul va fi uscat, te vei trezi, vei scoate elasticul și vei vedea un rezultat perfect.

Usucă părul cu capul în jos
După ce ți-ai spălat părul, lasă capul în jos și usucă rădăcinile cu ajutorul uscătorului (ATENȚIE! Dacă ai breton, usucă-l preventiv în mod obișnuit). Usucă în proporție de 90% și termină restul lungimii cu o perie rotundă. Coafează părul pe lungime ca de obicei, de exemplu cu placa de păr: vei obține un păr aerat sus și neted până la vârfuri.

Coafura corectă
Când vine vorba de aranjări, este important nu doar „ce”, ci și „cum” aplici – aplicați uniform și folosiți o cantitate moderată de produs. Cantitatea mare de styling nu ar adăuga volum, ci ți-ar lăsa părul gras și lipicios. Atunci când folosiți placa de păr, nu uita de regula fixării cu aer rece: fixați buclele înfășurate pe clește cu cleme și lăsați-le libere numai după ce părul s-a răcit.