La o adâncime de 90 de m, cu 2 etaje sub apă: China a inaugurat, în sfârșit, cel mai neobișnuit hotel din lume

China ne surprinde din nou prin proiectele sale extravagante. Recent a avut loc deschiderea hotelului care se află la o adâncime de aproape 90 de metri, deoarece este construit în peretele abrupt al unei vechi cariere abandonate. În ciuda faptului că toți experții susțineau că un astfel de proiect este contrar tuturor normelor și principiilor construcției, este considerat cel mai ecologic hotel din lume.

Chinezii au decis să implementeze proiectul absolut unic al companiei britanice Atkins. Specialiștii au dezvoltat timp de câțiva ani designul unui hotel de cinci stele complet neobișnuit și chiar extravagant, care ar fi construit nu doar sub pământ, dar și sub apă.

Desigur, implementarea acestui proiect incredibil, a necesitat cheltuieli enorme, dar rezultatul a meritat. După 12 ani de eforturi incredibile ale unei echipe uriașe de constructori, arhitecți, ingineri și designeri, cea mai progresivă țară din lume și-a prezentat hotelul grandios, care a costat 290 de milioane de dolari.

Acest hotel neobișnuit Songjiang InterContinental a fost construit în vecinătatea Shanghaiului, unde se afla o carieră abandonată de granit. Având în vedere că apele subterane se acumulau întotdeauna la fundul carierei, chinezii au decis să aducă și mai multă apă, pentru a umple acest spațiu.

Datorită acestui fapt, au fost construite două etaje sub apă. Iar în unul dintre aceste etaje a fost amplat un restaurant care servește mâncăruri din pește, cu ferestre panoramice imense, prin care poți urmări încântătoarea lume subacvatică. Celălalt etaj este destinat apartamentelor de lux, care au de asemenea ferestre imense cu vedere la peisajele subacvatice.

Acest hotel are 18 etaje, 16 dintre ele se află sub nivelul solului și doar două se ridică deasupra solului. Pe acoperiș, este amplasată o zonă imensă pentru parcare, cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați, care este și un loc minunat pentru relaxare. De asemenea, acest acoperiș imens protejează încăperea de efectele condițiilor meteorologice. Suprafața totală a hotelului este de 428.200 metri pătrați.

Acest hotel a reușit să creeze nu doar 336 de camere, ci și un număr imens de zone de recreere.

Chinezii au reușit să folosească la maxim locația neobișnuită și peisajul înconjurător, organizând un divertisment incredibil pentru oaspeții activi: alpinism, sărituri de bungee, sporturi nautice …

Și cel mai important, acest proiect oferă nu doar un nivel maxim de confort, dar a dezvoltat un concept special de eficiență energetică și ocrotire a mediului. Întregul complex hotelier folosește doar energie geotermică și solară, iar tehnologiile speciale pentru prelucrarea și restaurarea apei naturale sunt utilizate pentru păstrarea resurselor de apă.