Jean-Claude Van Damme la 60 de ani! Evreu, vegetarian și ce altceva nu mai știm despre celebrul actor?

Numele real al actorului este Jean-Claude Camille François Van Warenberg. Van Damme este cunoscut pentru loviturile și mișcările sale, care sunt rezultatul antrenamentului de balet pe care l-a făcut în tinerețe. A început să studieze la școala de balet la vârsta de 16 ani și a continuat să stăpânească arta baletului pentru următorii cinci ani.
De aici și dragostea pentru muzica clasică. Compozitorul preferat – Beethoven. Este greu de crezut, dar în copilărie, Van Damme a fost un băiat fragil și plângăreț. Era mereu plin cu vânătăi și umflături
Van Damme a început să învețe limba engleză cu ajutorul televizorului – bazat pe serialul de animație pentru copii, The Flintstones. Pe lângă engleză vorbește și franceză, spaniolă și germană.
La începutul anilor 1980, Jean-Claude era sparring partener a lui Chuck Norris. Da, Van Damme a fost, de asemenea, campion european printre juniori la karate și campion continental în 1979 la același tip de lupte la adulți.
Înainte de a deveni actor de film, Van Damme a obținut un succes considerabil în sporturile profesionale. Așadar, a petrecut 19 lupte de kickboxing, obținând 18 victorii în ele și terminând 16 din luptele sale în prima rundă, în timp ce a primit o singură înfrângere, și chiar una tehnică legată de descalificare.
Actorul aspirant a trebuit să-și asume o varietate de locuri de muncă: a lucrat ca șofer, bouncer, a livrat pizza, a instruit nou-veniții în karate și a pus covoare.
Ultima dintre aceste lucrări i-a schimbat viața în multe feluri – în timp ce așeza un covor în casa renumitului maestru de arte marțiale Frank Ducks, a cărui biografie a devenit baza scenariului filmului „Bloodsport”, Jean-Claude a intrat într-o conversație cu proprietarul casei și apoi, la cererea acestuia, i-a arătat lui Frank abilitățile în domeniul karateului. La scurt timp după această întâlnire, a fost invitat să joace rolul principal în filmul „Bloodsport”.
În comedia Monaco Forever, în ianuarie 1997, cinefilii i-au acordat actorului titlul „Cele mai sexy picioare din Hollywood”. Dintre femei, cântăreața Tina Turner a primit un titlu similar. Jean-Claude era mândru că este „împerecheat” cu o femeie atât de încântătoare.
El și-a luat faimoasa poreclă – Muschii de la Bruxelles din cauza accentului – a recunoscut odată reporterilor că iubește midiile de Bruxelles. Drept urmare, această poreclă s-a lipit strâns de Van Damme.
La un moment dat, actorul a urmat și cursuri de reabilitare împotriva consumului drogurilor. „Am trăit din droguri și pastile. Aproape toate scenele de luptă din filmele mele au fost filmate când eram sub influența acestor droguri … ”- a făcut o declarație senzațională în 1997.
Din 2001 este vegetarian, deoarece nu vrea să mănânce nimic care are ochi, considerându-i în mod rezonabil o oglindă a sufletului.
A studiat 5 tipuri de arte marțiale: shokotan-karate, karate-do, kickboxing, kung fu și taekwondo. Are o centură neagră în Karate Shotokan.
În 2012, imaginea lui Van Damme a fost imortalizată în bronz. Pe una dintre piețele din Bruxelles, statuia lui de 1,74 metri înălțime a apărut acolo. Celebrul belgian a sosit personal pentru ceremonia de inaugurare a monumentului.
A intrat în căsătorii formale de cinci ori și s-a căsătorit cu actuala sa soție, Gladys Portugal, de două ori. Alte soții ale actorului au fost Maria Rodriguez, Cynthia Derderian și Darcy Lapierre.
Este cetățean a trei țări, simultan: SUA, Belgia și Hong Kong. În prezent locuiește în Hong Kong.

În 2013, a jucat într-o reclamă senzațională pentru Volvo, așezat în sfoară între două camioane în mișcare. În doar șapte zile, videoclipul a înregistrat 35 de milioane de vizionări pe web.