Îți vei dori unul! Iată 10 cele mai amabile rase de câini din lume!

În lume există cel puțin 350 până la 400 de rase de câini, iar în fiecare an apar mai multe specii noi cu propriile caracteristici și trăsături de caracter.

Pot fi câini agresivi sau pot fi câini uimitor de amabili, și asta nu depinde neapărat de dimensiuni.

Noi am pregătit pentru tine o listă de 10 rase de câini, care sunt considerate cele mai amabile din lume și sperăm că vei fi interesat să afli despre ei!

1. Bichon Frize

Acești câini pufoși seamănă cu un nor alb. Blânzi și neobișnuit de drăguți, sunt perfecți atât pentru proprietari, cât și pentru oaspeții acestora. Lătratul lor poate să nu fie pe placul tuturor, dar bunătatea și farmecul incredibil evocă o simpatie sinceră din partea majorității oamenilor.

2. Dachshund

Mic, agil și infinit de loial, dachshund se înțelege perfect atât cu copiii, cât și cu adulții. Poate fi o bonă minunată, companioană și prietenă adevărată. Jucăuș și foarte vesel, dachshund-ul se remarcă prin bunătate și răbdare.

3. Basset Hound

În ciuda aspectului minor, câinele acestei rase este destul de activ și îi place să se joace. Abilitatea de a se adapta la diverse condiții, bunătatea și caracterul său calm îl fac o opțiune excelentă pentru casă. Mai ales dacă în această casă, sunt copii și trăiesc deja animale de companie.

4. Mops

Mopșii sunt câini mici și amuzanți, cu ochi expresivi și o inimă foarte mare. Chiar și într-o stare înaltă de emoție, reprezentantul acestei rase nu se va grăbi la stăpânul său și nu va mușca copilul în timpul jocului. Binevoitor, vesel și jucăuș, un membru minunat al familiei, care se înțelege cu toți cei care se află sub același acoperiș cu el!

5. Ciobănesc de Shetland

Reprezentanții acestei rase au un caracter cu adevărat de aur! Se disting prin ascultare, caracter calm, sunt foarte loiali stăpânului lor și sunt gata să se potrivească cu ritmul său de viață, oricare ar fi acesta.

Să stea tolănit pe canapea în fața televizorului? Cu cea mai mare plăcere! O plimbare afară? Nicio problemă! Să fugă prin pădure? De ce nu? Cu această minune, cu siguranță nu apare nicio problemă, pentru că are cu adevărat o inimă mare.

6. Collie

Această rasă este asociată cu serialul „Lassie”, în care a jucat un câine fermecător, ce a topit inimile a milioane de spectatori. Reprezentantul acestei rase se remarcă nu numai prin capacitatea de învățare și inteligență ridicată, ci și prin amabilitatea uimitoare.

Collie se înțelege bine cu copiii, se adaptează bine la diverse condiții de existență și nu manifestă niciodată agresivitate.

7. Terra Nova

Acești câini drăguți de dimensiuni impresionante au fost inițial folosiți la lucru în Canada, precum și pentru a salva oamenii în caz de înec. Se știe că acești câini înoată foarte bine și chiar au membrane între degete. Dar acest lucru nu este cel mai important, pentru că Terra Nova este un câine bun, iar caracterul său calm este pur și simplu uimitor.

Este demn de remarcat faptul că acest câine este incredibil de inteligent și capabil să ia în mod independent decizii în anumite situații! Dacă ai nevoie de un prieten blănos, un tovarăș fidel și bun la inimă, alege acest câine frumos și nu vei da greș!

8. Saint-Bernard

Acești câini au o inimă la fel de mare, ca și dimensiunile lor. Sunt foarte prietenoși, atenți și incredibil de calmi. Fiind flegmatici e foarte greu să fie înfuriați, iar bunătatea lor e de invidiat. Pe lângă faptul că nu sunt agresivi, Saint-Bernard latră rar și, într-adevăr, nu creează neplăceri proprietarului, tratându-l cu căldură și dragoste.

9. Labrador Retriever

Această creatură unică nu poate să nu apară în lista noastră, pentru că sunt extrem de amabili! Împreună cu iubitul proprietar, acest animal de companie ascultător este gata să facă totul în lume: alergare, plimbare, joacă și este de asemenea un ghid minunat, un „vindecător” al sufletelor și un câine care, fără ezitare, își va da viața pentru un om.

Acceptă fericit alți câini, se înțelege bine cu copiii și pisicile și are răbdare nelimitată! Nu este o coincidență faptul că există atât de mulți câini eroi curajoși printre Labradori!

10. Golden Retriever

Câinii din această rasă sunt cunoscuți nu numai pentru devotamentul uimitor, dar și pentru capacitatea lor de a ajuta oamenii oriunde este posibil.

Acești câini neobosiți salvează oamenii în caz de probleme, îi scoate din foc și apă în momentul pericolului și sunt adevărați „psihoterapeuți” atunci când e necesar să sprijine un pacient care și-a pierdut credința în el însuși. Printre ei se numără și numeroși câini eroi, iar dragostea lor pentru oameni și bunătate nu cunosc limite!

Ei bine, sperăm câ ți-a plăcut această listă. Nu te supăra dacă nu ai găsit în acest articol rasa ta preferată de câini! Fiecare câine e blând și bun. Mai ales dacă proprietarul îl iubește și are grijă de el!