Îți distruge fotoliul preferat: 10 semne neașteptate, că pisica te iubește

Pisicile sunt niște animale de companie foarte drăguțe și nostime, uneori însă, pot fi iritante, cerând prea multă atenție. Deși tu te poți enerva, în acest mod pisica încearcă să-și manifeste atașamentul față de stăpân. Vrei să știi dacă felina ta te iubește cu adevărat? Atenție la următoarele semne:

1. Îți mușcă degetele

Dacă atunci când vrei s-o mângâi, ea încearcă prin joacă să-ți muște gingaș degetele, înseamnă că pisica te agrează. În acest fel ea îți spune „Mulțumesc pentru mângâiere. Îmi este dragă de tine!”

2. Te linge

Dacă în timp ce se spală, pisica își întrerupe ritualul și începe să te lingă pe tine, fii sigur că te iubește și are grijă de tine. La fel, ea încearcă să-ți redea mirosul ei, făcându-te astfel un membru al familiei sale.

3. Miaună tare

Mieuatul îndelungat și sonor nu este o formă de comunicare cu alte pisici, ci cu oamenii. Dacă o face în prezența ta, înseamnă că vrea reciprocitate și un pic de mâncare.

4. Te calcă în picioare

N-ai trăit cu adevărat, dacă nu te-ai trezit dimineața din cauza că pisica încearcă să facă o cărăre pe tine. De fapt, puii de pisică așa procedează cu mama lor. Pisicile mature fac asta doar când sunt relaxate și se simt în siguranță.

5. Te urmărește cu privirea

Ai avut vreodată senzația că ești urmărit de pisica ta? Iar când o prinzi că te urmărește, ea continuă să te privească în ochi. Să știi că pisicile fac asta doar cu oamenii în care au încredere. Privirea fixă a unei pisici mai este numită „sărutul pisicii”.

6. Posteriorul pufos

Pisicile adoră să-și etaleze posteriorul pufos lângă fața ta. În limbajul pisicilor asta înseamnă demonstrație de încredere și afecțiune.

7. Ocuparea claviaturii tale

Imaginează-ți că primești un e-mail important la care ai de răspuns, iar pisoiul tău chiar în acel moment se culcă pe tastatură. Pisicile adoră să fie în centrul atenției, de aceea încearcă să te distragă de la computer și să câștige atenția ta.

8. Te vizitează în baie

Camera de baie este locul în care poți fi cu adevărat singur, asta în caz că n-ai pisică. Animalul tău de companie va încerca cu orice preț să pătrundă în baie și să-ți tulbure liniștea. Acesta este un semn firesc că te iubește.

9. Distrugerea mobilierului preferat

Acest comportament este egal cu o iubire nebună. În acest fel pisica își ascute ghearele și își marchează teritoriul. Cu siguranță, va alege locul tău preferat, de exemplu, un fotoliu sau canapeaua pe care, de regulă, stai.

10. Încercarea de a-ți bloca calea

Dacă în casă este o trecere îngustă, fii sigur că acolo se va întinde pisica și, cel mai des, într-o poziție culcată pe spate. Aceasta nu este o tentativă de a-ți pune piedici, pisicile arată burta doar celor în care au încredere.