Îți dezvoltă creierul: 7 motive pentru care scrisul de mână e mai bun decât tastatul

Îți mai amintești când ultima dată ai scris de mână? În ziua de azi, tastatura pare a fi lipită de degetele noastre. Este o metodă foarte comodă de a scrie. Uităm însă că scrisul de mână are mult mai multe beneficii.

1. Scrisul de mână calmează

E un fel de grafoterapie. Îți poate părea straniu, dar numai faptul că scrii fraza „De acum încolo voi fi mult mai calm” de 20 de ori poate avea un efect calmant asupra ta.

2. Ajută emisferele creierului să coordoneze între ele

Atunci când scrii, cât n-ar fi de învechit acest proces, aduci beneficii creierului. Întrucât, astfel poate fi evaluată capacitatea individuală de rezistență a creierului.

3. Dezvoltă capacitatea cognitivă

Scrierea conspectelor este una dintre cele mai bune metode ca să acumulezi noi cunoștințe. Scrisul acționează asupra Sistemului Reticular de Activare (SRA): acesta filtrează informația pe care trebuie s-o prelucreze creierul, evidențiind-o pe cea prioritară.

4. Scrisul de mână te menține concentrat

Atunci când scrii la calculator, ești tentat să mai vizitezi unele pagini web. Folosește doar un pix și o foaie și vei vedea că nu vei mai fi distras de alte lucruri.

5. Mobilizează activitatea cerebrală a oamenilor în etate

Scrisul este un antrenament foarte bun pentru cei ce vor să-și mențină creierul tânăr. El antrenează memoria și nu permite creierului să degradeze.

6. Îmbunătățește memoria

Știai că atunci când faci notițe sau conspecte memorizezi mai repede informația? Nu este exclus că chiar ai observat asta pe propria experiență.

7. Scrisul de mână determină creierul să lucreze mai mult decât tastatul

Scrisul de mână implică mai multe zone ale creierului decât apăsarea tastelor. Zonele responsabile de citit se activează la maxim doar atunci când se scrie cu mâna, nu și atunci când se apasă claviatura. Deosebirea vine de la mișcările pe care le repetăm în procesul de scriere.