Istoricii au prezentat o listă a celor mai misterioase, 7 popoare ale lumii

În ciuda eforturilor istoricilor și etnografilor, istoria acestor popoare își păstrează încă misterele. În acest material vă prezentăm 7 cele mai misterioase popoare din lume din toate timpurile.

1.Evrei
Evreii sunt una dintre cele mai misterioase națiuni vii. Multă vreme s-a crezut că însăși conceptul de „evreu” este mai mult cultural decât etnic. Adică, „evreii” au fost creați de iudaism și nu invers. În știință, există încă discuții acerbe despre ce au fost inițial evreii – un popor, un strat social sau o confesiune religioasă.

Există multe mistere în istoria poporului evreu. La sfârșitul secolului VIII î.Hr., 5/6 dintre evrei au dispărut complet – 10 din 12 clanuri formatoare de etnos. Unde au dispărut este o mare întrebare. Există o versiune conform căreia finlandezii, elvețienii, suedezii, norvegienii, irlandezii, galezii, francezii, belgienii, olandezii, danezii, irlandezii și galiții, adică aproape toate popoarele europene, provin din sciți și cimeriști, ca descendenți ai 10 triburi.
2. Prusacii
Însăși originea numelui „prusac” este învăluită în mister. Prima dată apare abia în secolul al IX-lea sub forma  unui proiect al unui negustor anonim, iar mai târziu în cronicile poloneze și germane. Lingviștii găsesc analogii cu acesta în multe limbi indo-europene și cred că se întoarce la purusa – „om”. De asemenea, nu existau suficiente informații despre limba prusacilor. Ultimul său purtător a murit în 1677, iar ciuma din 1709-1711 i-a exterminat pe ultimii prusieni din Prusia însăși. Deja în secolul al XVII-lea, în locul istoriei prusace, începe istoria „prusianismului” și a Regatului Prusiei, a cărei populație locală avea puține în comun cu numele baltic al prusacilor.
3. Cazaci
Întrebarea de unde au venit cazacii rămâne încă nerezolvată. Patria lor se găsește în Caucazul de Nord, în regiunea Azov și în Turkestanul de Vest. Astăzi cazacii sunt o comunitate multietnică, dar ei înșiși le place să insiste că cazacii sunt un popor separat.
4. Hitiții
Imperiul Hitit a fost una dintre cele mai influente forțe de pe harta geopolitică a Lumii Antice. Prima constituție a apărut aici, hitiții au fost primii care au folosit carele de război și au venerat vulturul cu două capete, dar informațiile despre hitiți sunt încă fragmentare. Cunoaștem cronologia statului hitit din sursele vecinilor săi.
5. Țigani
Conform studiilor, strămoșii țiganilor au părăsit teritoriul Indiei într-o cantitate care nu depășea 1000 de persoane. Astăzi există aproximativ 10 milioane de romi în lume. În Evul Mediu, țiganii din Europa erau considerați egipteni. Cuvântul Gitanes în sine este derivat din egiptean. Cărțile Tarot, care sunt considerate ultimul fragment supraviețuitor al cultului zeului egiptean Thoth, au fost aduse în Europa de țigani. Deci nu au fost numiți „tribul faraonului” degeaba. A fost frapant pentru europeni că țiganii și-au îmbălsămat morții și i-au îngropat în cripte, unde au așezat tot ce este necesar pentru viață după moarte. Aceste tradiții funerare sunt încă vii și astăzi în rândul romilor.
6. Ruși
Da, rușii sunt unul dintre cele mai misterioase popoare. Oamenii de știință încă nu pot ajunge la un consens nici despre momentul în care rușii au devenit „ruși”, nici despre originea, de fapt, a acestui cuvânt. Problema originii oamenilor rămâne controversată. Strămoșii rușilor au fost înregistrați ca normanzi, sciți, sarmați și wends, și chiar poporul sud-siberian din Usuns.
7. Sarmați
Sarmații sunt unul dintre cele mai misterioase popoare din istoria lumii. Herodot i-a numit „cap de șopârlă”, Lomonosov credea că slavii provin din sarmat, iar nobilimea poloneză se numea descendenții lor direcți. Sarmații au lăsat o mulțime de mistere. Probabil au avut matriarhat. Obiceiul deformării artificiale a craniului a fost larg răspândit, datorită căruia capul uman a căpătat forma unui ou alungit.