Istoria mărcilor Adidas și Puma, apărute după conflictul dintre doi frați: mulți oameni nu cunosc această poveste

În spatele fiecărui brand de succes este o poveste interesantă și complexă. Mulți oameni care cumpără și iubesc lucruri cu siglele Adidas și Puma nici nu știu cum au fost create aceste mărci globale.

#1

#2

În micul oraș german Herzogenaurach locuiau doi frați – Rudolf și Adolf Dassler. Primul Război Mondial tocmai se încheiase și era necesar să se gândească la modul în care familia urma să câștige bani. În 1920, familia a decis să înceapă să facă pantofi – au început cu papuci și pantofi ortopedici pentru sportivii cu dizabilități care se întorceau de la război.

#3

Lucrurile mergea foarte bine. Patru ani mai târziu, producția lor a fost desemnată drept „Fabrica de pantofi a fraților Dassler”. În același timp, au încercat să schimbe gama prin adăugarea primelor perechi de pantofi pentru jucătorii de fotbal. Și în 1928, pantofii sport ai fraților au fost prezentați participanților la Jocurile Olimpice de la Amsterdam.

#4

Popularitatea pantofilor Dassler a crescut și producția s-a extins. Dar odată cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, situația s-a schimbat. Frații au fost trimiși pe front. Iar după încheierea ostilităților, în 1945, Rudolf ajunge într-un lagăr de prizonieri de război, unde stă un an întreg. Afacerea familiei a trebuit reconstruită de la zero.

#5

Ce s-a întâmplat între frați în 1948 după moartea tatălui lor a rămas un mister. Cearta a fost serioasă, deoarece Adolf și Rudolf au împărțit clădirile fabricii de pantofi între ei și fiecare și-a început propria producție de pantofi sport și alte produse sportive.

#6

Vrăjmășia fraților a fost cea care a dus la apariția a două mărci globale: Adidas (a primit numele de la Adi Dassler) și Puma (la început era Ruda de la Rudy Dassler modificat).  Aceștia sunt încă venerați printre sportivii și iubitorii unui stil de viață activ.

#7

Din păcate, cei trei copii ai lui Adolf Dassler, după moartea sa, nu au putut găsi un limbaj comun și au divizat compania, care ulterior a trecut la concurenți.

#8

Vrăjmășia fraților, chiar și șapte decenii mai târziu, răsună în orașul lor natal Herzogenaurach. Acesta este împărțit în două părți: iubitorii de Puma și iubitorii de Adidas. Și nu sunt întotdeauna prietenoși unul cu celălalt.

Dar tu știai această poveste? Este interesant cum s-ar fi dezvoltat evenimentele dacă nu ar fi fost cearta, încă învăluită în mister.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !