Între mit și realitate: Cum pisicile simt bolile și încearcă să ne prevină despre acest lucru?

Pisicile sunt renumite pentru egoismul și indiferența lor față de tot ceea ce se întâmplă în jur. Totodată, unii specialiști sunt convinși că felinele simt când proprietarii lor suferă de anumite boli și încearcă să-i prevină.

Chiar crezi că felinelor le pasă de emoțiile stăpânilor sau mai cu seamă de starea de sănătate a acestora? Oare pisicile au puteri supranaturale? Și cum poate o creatură care nici măcar nu știe să vorbească să aibă asemenea abilități? La toate aceste întrebări vom răspunde astăzi.

Pisicile simt spiritele

Să începem cu faptul că pisicile sunt niște animale de-a dreptul uimitoare și mai mult ca oricare alt animal, sunt conectate la lumea mistică și spirituală. Acestea au o percepție extrasenzorială foarte dezvoltată ceea ce ne face să credem în capacitatea lor de a simți prezența bolilor și chiar apropierea morții.

Citește și: Oamenii de știință au descoperit că pisicile ne consideră părinții lor

Dacă ar fi să alegem o singură trăsătură definitorie pentru pisici, am spune că acestea sunt concentrate asupra prezentului. Ai observat că felinele sunt întotdeauna calme și liniștite? De parcă se află în permanență într-o stare meditativă. De aia și par atât de indiferente uneori. Această stare le permite să se concentreze asupra lucrurilor care contează cu adevărat, de exemplu, boala unei persoane.

Pisicile simt boala

Pe lângă capacitățile extrasenzoriale, o altă super putere a pisicilor este simțul mirosul. Grație acestuia, pisicile pot să simtă apariția bolii încă de la primele simptome, când tu nici măcar nu îți dai seama ce se întâmplă.

Citește și: Cum pisicile reușesc să detecteze energia negativă din casă

În momentul în care există anumite dereglări sau perturbări în organism, corpul generează o reacție microbiologică corespunzătoare, emanând anumite mirosuri, iar pisica este în stare să le sesizeze și să le interpreteze. Și acesta este un motiv temeinic să credem că pisicile știu mai multe decât pare la prima vedere.

Ai observat vreodată că atunci când suferi de răceală sau gripă pisica se tot învârte în jurul tău? Nu, felina nu caută afecțiune. Cel mai probabil, animalul a simțit temperatura ridicată a corpului și vrea să profite de acest lucru.

Pisicle simt durerea

Internetul vuiește de cazuri când pisicile și-au ajutat proprietarii să identifice cancerul și alte boli grave. De exemplu, un bărbat din Canada a descoperit în acest fel o tumoare imensă la plămâni după ce pisica îi sărea pe piept în fiecare zi, mieunând intens și rugător.

Iar o femeie din Texas a hotărât să treacă o investigație medicală după ce pisica o tachina într-un mod similar. Într-un final, a fost diagnosticată cu cancer la sân, însă datorită faptului că boala fusese identificată rapid, pericolul a fost înlăturat.

Deși încă nu există cercetări științifice care să confirme acest lucru, e aproape cert că pisicile știu și simt mai multe decât putem să ne imaginăm.

Citește și: De ce ar trebui să te ferești de oamenii cărora nu le plac pisicile?