Interior în stil francez: 5 reguli pentru alegerea textilelor

În interioare, francezii acordă o atenție deosebită textilelor care se armonizează cu imprimeurile unei palete active. Această dragoste pentru combinații sofisticate s-a stabilit de mult timp în Franța și se reflectă încă în interioare. Există o anumită analogie cu stilul boho.

Juxtapunerea dintre istorie și modernitate

Dacă un francez este pus în fața unei alegeri între renovare și achiziționarea unei piese de mobilier noi, va alege cu siguranță prima variantă. Prin urmare, adesea în interiorul apartamentelor franceze puteți vedea perdele complexe, care coexistă adesea cu finisaje laconice.

Suport sub formă de decor și ornamente

Fiecare detaliu din interioarele franceze este bine gândit. Textilele active de pe ferestre contribuie la crearea unei armonii cu mobilierul. Acest lucru este facilitat de un finisaj sau decor în consonanță cu textilele.

Varietate de texturi

Francezii știu cum să combine textura și imprimeul. Pot fi combinate o varietate de țesături, inclusiv mătase, catifea și in. Acest lucru ar fi excelent pentru interioarele monocrome, care se bazează pe câteva nuanțe similare.

O combinație neobișnuită de imprimeuri

Pentru a adăuga șic franțuzesc la un interior, trebuie să fii îndrăzneț și să alegi imprimeuri luminoase care vor arăta armonios cu finisajele. Dar este important să ne amintim componenta vizuală. Faptul este că într-un apartament mic, o revoltă de printuri și culori va fi de prisos. Culorile luminoase sunt mai eficiente într-o cameră spațioasă.

Accesorii și decorațiuni în materiale textile

Minimalismul și simplitatea sunt la modă astăzi, dar țesăturile și draperiile sofisticate vor adăuga eleganță interiorului. În cazul în care perdelele pot fi accesorizate cu gulguțe colorate și chiar cu ciucuri, atunci interiorul va arăta vizual mai bogat și mai opulent. Important este să ne amintim că măsura este în orice.