Încearcă să le eviți: 7 motive pentru care îți cumperi haine nepotrivite

Pentru a avea succes, cumpărăturile trebuie să fie abordate cu înțelepciune. Experții ne spun cum să evităm să pierdem timp și bani și cum să nu facem achiziții inutile.

Cumpărarea hainelor din primul magazin pe care-l întâlnești

Experții recomandă să nu fim leneși și să mergem la mai multe magazine înainte de a cumpăra ceva. În acest fel, putem compara gama de mărci diferite și o putem alege pe cea mai bună pentru noi. Iar dacă mersul la mall este prea obositor, puteți încerca cumpărăturile online.

Nu-ți întocmești wishlist-ul tău

Cumperi o mulțime de lucruri din magazin și tot nu ai cu ce să te îmbraci. După cum subliniază experții, acest lucru se datorează faptului că nu te gândești la ceea ce ai cu adevărat nevoie. Dacă ai un buget restrâns, cel mai bine este să-ți faci o listă înainte de a merge la cumpărături. Gândește-te la ceea ce lipsește din garderoba ta, la ceea ce ar trebui să fie actualizat de mult timp. Dacă ai o mulțime de tricouri diferite și doar o singură pereche de blugi, este mai bine să pariezi pe partea de jos și să nu cheltui bani pe partea de sus.

Crezi că cu cât este mai scump, cu atât mai bine

Sigur, există unele lucruri pentru care trebuie să cheltui foarte mulți bani, dar în majoritatea cazurilor poți economisi foarte mulți bani, mai ales când vine vorba de haine de bază. De obicei, acestea sunt purtate mult, ceea ce înseamnă că se uzează mai repede și nu are rost să plătești prea mult. Nu există nicio diferență între un tricou alb din bumbac de 10$ și echivalentul său, dar de la o marcă cunoscută, de 100$.

Teama de a încerca lucruri noi

O mare greșeală este să vii la magazin și să alegi „ca de obicei”. Stiliștii sfătuiesc să nu vă fie teamă să încercați ceva nou, pentru că doar prin încercări și erori vă puteți găsi propriul stil, culoare și ținută. Experimentarea este utilă și vă ajută să vă dezvoltați un stil personal.

Urmărirea tendințelor trecătoare

Experții subliniază că nu ar trebui să cumpărați haine doar pentru că sunt în tendințe. În această privință, cel mai bine este să vă ghidați după tipul de aspect, fizicul și confortul personal. De exemplu, dacă moda este pentru o bluză cu un umăr masiv, iar tu ai un sân destul de mare, este puțin probabil ca acest lucru să ți se potrivească.

Alegi lucruri strict pe mărimea ta

Aceeași mărime poate varia de la un producător la altul, așa că cel mai bine este să vă uitați mai degrabă la mărime decât la informațiile de pe etichetă. Dacă ați purtat o mărime S toată viața, dar vă dați seama că de data aceasta vă strânge, încercați o mărime mai mare și comparați.

Nu te gândești la combinații

Atunci când cumperi ceva, stiliștii spun că trebuie de analizat și gândit cu ce vei asorta acel articol. De exemplu, dacă îți place o bluză galben aprins, aceasta va fi absolut inutilă dacă în garderoba ta nu ai nimic care să se potrivească cu ea – astfel rămânând ca un lucru ce nu va fi purtat niciodată.