În doi e mai cald și mai vesel: un pisoi și un cățeluș au înfruntat gerul împreună și au devenit cei mai buni prieteni!

Într-o după amiază friguroasă de decembrie, un bărbat se întorcea grăbit de la muncă, când a surprins această pereche neobișnuită ferindu-se de ger și de vânt în dosul unui gard uitat de lume.

Ambii tremurau de frig și încercau disperat să se încălzească unul de altul. Prezența bărbatului i-a speriat rău, dar nu aveau unde să fugă, iar instinctul le dicta să păstreze căldura.

Eroul nostru a fost foarte înduioșat de această scenă și a decis să ia animalele acasă, iar cu ajutorul rețelelor de socializare și a unui grup de voluntari, în scurt timp a reușit să le găsească o casă.

Din spusele lui Andrew, la început câinele reacționa foarte violent când bărbatul se apropia de pisică, încercând în fel și chip să o protejeze, iar pisica rămânea neclintită lângă protectorul său.

Citește și: Doar câinele este în stare să te iubească pe tine mai mult decât pe sine

Bărbatul a trebuit să apeleze la ajutorul profesioniștilor ca patrupezii să fie transportați în siguranță la veterinar, fără ca aceștia să aibă de suferit fizic sau emoțional. Andrew recunoaște că nu ar fi putut proceda altfel, deoarece în zonă locuiesc coioți care sunt foarte periculoși pentru animalele mici de companie.

Citește și: Cum arată recunoștința? 15 animale fără adăpost, care au găsit o nouă casă!

Din fericire, ambele animale s-au dovedit a fi sănătoase și nu sufereau de nimic în afară de mica tulburare emoțională cauza de vânt, ger și de bărbatul insistent, care le-a dat o mână de ajutor. În scurt timp, voluntarii și-au dat seama că e imposibil să separi această pereche și i-au așezat într-o volieră comună.

Misiunea de a găsi un proprietar care să ”înfieze” ambele animăluțe concomitent era una dificilă. Cei doi prieteni se întristau nespus de mult când doar unul din ei era scos separat la plimbare, dar datorită mediatizării și feedback-ului generat pe rețelele de socializare, s-a găsit o pereche nu mai puțin unită și entuziastă, gata să-și mărească familia.

Utilizatorii încearcă să ghicească până în prezent care e cauza acestei prietenii neobișnuite: i-a unit nenorocirea, sau poate au trăit anterior în aceeași casă, sau poate trebuie să credem în reîncarnare, ori e vorba de temperament, deoarece câinele întotdeauna a fost mai timid, iar pisica a dat dovadă de voință și tărie de caracter.

Citește și: Între mit și realitate: Cum pisicile simt bolile și încearcă să ne prevină despre acest lucru?

Indiferent de cauză, ne bucurăm că s-au găsit unul pe altul și s-au găsit oameni de bună credință pentru care bunătatea e mai mult decât un simplu cuvânt.