În ce fel de locuințe trăiesc familiile fericite: 5 caracteristici dezvăluite de psihologi

După modul în care își amenajează locuința și gospodărește prin casă pot fi spuse multe despre caracterul persoanei. Psihologii au stabilit care sunt caracteristicile unei locuințe în care trăiește fericirea.

S-a dovedit că semnele unei familii fericite sunt cât se poate de concrete.

1. Dezordinea

Serbările de familie, petrecerile gălăgioase, copiii, animalele de companie, toate acestea creează dezordine în casă. Întotdeauna e nevoie ceva de strâns și de curățat. Acest haos însă nu deranjează și nu supără, pentru că este o consecință a unor evenimente frumoase. În acest fel, dezordinea de scurtă durată poate fi considerată un semn al familiei fericite.

2. Obiectele cu amintiri

Lucrurile care au o istorie în spate aduc în casă o atmosferă deosebită, ele sunt importante pentru stăpânii casei din punct de vedere energic. Acestea pot fi lucruri moștenite: seturi de farfurii, mobilă de anticariat, tablouri, bijuterii, suvenire ș.a. obiecte care generează emoții pozitive. Ele sunt cele care provoacă amintiri plăcute, de aceea le posedă oameni fericiți.

3. Obiecte pentru hobby

Psihologii spun că orice hobby umple casa cu fericire. Dacă pictezi, brodezi, confecționezi ceva, la tine acasă întotdeauna vor fi vopsele, ațe și alte obiecte necesare. Iar asta e minunat! Atunci când după o zi grea de muncă, acasă te așteaptă o ocupație plăcută, n-ai cum să fii trist.

4. Plante de cameră

Plante în casă înseamnă oxigen, viață și bucurie pentru toți. Cu cât mai multe flori sunt în casă, cu atât mai fericită și armonioasă devine atmosfera. Îngrijește flori și vei dezvolta în tine bunătatea.

5. Un mic obiect de lux

Oamenii care trăiesc momentul și vor să fie fericiți aici și acum nu lasă obiectele scumpe pentru ocazii speciale. Ei creează ocazii în fiecare zi. Aranjează masa ca pentru oaspeți, aprind lumânări și folosesc cele mai scumpe tacâmuri.

Pentru ca într-o casă să domine fericirea, locuința trebuie să fie îngrijită. Trebuie să depui suflet când o amenajezi și să păstrezi doar lucruri utile sau care îți aduc emoții pozitive. Și bineînțeles, să faci ordine regulat.