Hainele oversize și machiajul strălucitor: 5 lucruri și obiceiuri care îmbătrânesc fără milă orice femeie

De ce unele femei arată de vârsta lor, iar altele poate chiar mai tinere decât anii pe care îi au? Și de ce există doamne care, dimpotrivă, se estompează cumva prea repede? Care poate fi motivul îmbătrânirii premature, unde se duc tinerețea și frumusețea? Care dintre acestea vă sunt familiare și nu este oare timpul să întinerești nițel?

1. Obiceiul de a purta machiaj strălucitor

Miile de tendințe în materie de machiaj în culorii aprinse sun adesea inventate fie de adolescenți, fie de fetele tinere. Acest lucru nu înseamnă că doamnele 30+ nu ar putea purta un machiaj strălucitor – dacă asortezi corect cu ținuta potrivită, de ce nu. Amintiți-vă doar că machiajul prea strălucitor nu va arăta foarte armonios pe fața unei femei de succes și cu atât mai mult a unei doamne în vârstă și, uneori, poate chiar adăuga câțiva ani în plus.

2. Excesul de greutate

Kilogramele în plus nu numai că încarcă corpul într-o anumită măsură, ci și îmbătrânesc o persoană în exterior. Tinerețea și frumusețea sunt de obicei asociate cu lejeritatea. Acesta este motivul pentru care femeile supraponderale arată adesea intuitiv cu câțiva ani în plus. Prinde obiceiul de a-ți controla alimentația de la o vârstă fragedă, astfel vei putea arăta nu doar mai tânără, ci și să fii sănătoasă.

3. Nu-ți hidratezi pielea feței

Un alt obicei care-ți poate afecta aspectul este acela de a nu urmări echilibrul hidric al pielii feței. Hidratarea este foarte importantă. Pielea netedă, cu aspect catifelat, este asociată cu tinerețea și frumusețea. În timpul verii este deosebit de important ca organismul să fie suficient de hidratat, astfel vei putea preveni aspect uscat a pielii, apariția ridurilor și exfolierea excesivă.

4. Obiceiul de a purta haine largi și oversize

Fiind actuală în rândul celor tineri, hainele oversize în cazul doamnelor mai mature nu au decât să sublinieze și să accentueze micile „defecte” ale siluetei. Stiliștii recomandă să se poarte haine și formați ținute care vor pune în valoare atuurile personale.

5. Lipsa manichiurii

Ce dă de gol vârsta unei femei de cele mai multe ori? Mâinile ei. Chiar dacă mergi în mod regulat la un salon de înfrumusețare, faci tratamente faciale, dar nu-ți îngrijești unghiile și pielea mâinilor – acestea în mod trădător vor „vorbi” direct despre vârsta adevărată sau poate chiar și mai mare decât este în realitate. Chiar și o cremă obișnuită poate remedia situația.